Čudo u Vladi!? (video)

Kada su Hrvatski laburisti u ponedjeljak premijerki Jadrinki Kosor poslali otvoreno pismo sa zahtjevom da Vlada u najkraćem mogućem roku objavi tekst pristupnog ugovora s EU, reakcije su bile različite. Javnost je Laburiste snažno podržala. Zahtjevu za objavom ugovora drugoga se dana priključio i GONG. Ostatak opozicije bio je, kao i obično, poprilično rezerviran.

A Vlada?

Ona se, naravno, takvoj ideji opirala. Zašto? Iz samo Vladi i njezinoj neprikosnovenoj šefici poznatih razloga. To što građani žele znati što su im hrvatski pregovarači skuhali u pregovaračkoj kuhinji te hoće li kada izađu na referendum zaokružiti DA ili NE, premijerka i njezini adlatusi su dočekali kao uvrijeđena mlada pred vjenčanje.

“Zar itko sumnja da bi J. Kosor i pregovarači i pomislili da išta učine na štetu Hrvatske?!” – snebivali su se premijerka i njezini suradnici. Da, sumnjamo. Iz dva razloga. Prvi razlog; sumnja je znak inteligencije i mudrosti. Drugi razlog; uvijek kada nas je vlast uvjeravala da nam čini dobro, činila je – zlo.

Iako je novinar Večernjaka u Bruxellesu dobio pristupni ugovor, Vlada je i dalje tvrdila da je ugovor – tajan. On je, tumačio je sve goropadniji ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković vlasništvo EU i zato ga ne možemo objaviti. Kada su pobijeni svi ti alibiji za nečinjenje i skrivanje pred javnošću, vlast je iz rukava izvadila posljednji adut.

“Nemoguće je u kratko vrijeme prevesti tako obiman, stručan materijal. Za to nam treba najmanje mjesec dana. A i tada će preostati dovoljno vremena da narod prouči ugovor” – tumačili su Kosor i Jandroković.

No, pritisak javnosti – iniciran javnim pismom Laburista – pojačavao se nakon svakog Vladinog pokušaja manipulacije.

I, gle čuda, ugovor je preveden u dva, najviše tri dana.

Ma, ljudi, je li to moguće? Je, moguće je. Usprkos lošoj vlasti, Hrvatska ima vrhunske prevoditelje. Ima i Laburiste koji su još jednom dokazali da se isplati biti uporan i da treba, kada je to u interesu javnosti i za opće dobro, postavljati zahtjeve pred Vladu.

— Branko Vukšić

| Broj posjeta: 1.268 |

2 komentara u "Čudo u Vladi!? (video)"

  1. Zar nije malo ćudno da sredstva koja bi mi morali dobiti manja su od godišnje članarine koju plaćamo a još nismo u EU! Ako meneđeri vladaju svojim prijedlozima po EU državama pa red je da znamo tko je zadužen za Hrvatsku tko za Sloveniju ili Bugarsku?Kroz banke su snimili dubinu i širinu kapitala u svakoj Državi pa je red da znamo koja je naša HIPOTEKA.A da bi nam morali vratiti banke i to je točno?

  2. Zar to nitko da danas nije primjetio?

Imate li komentar?