Amsterdamska koalicija – završni skup u Puli

Amsterdamska koalicija je 9. svibnja u prepunoj dvorani Zajednice Talijana u Puli završila svoju programsku turneju „Pravac budućnost!“. U uzavreloj atmosferi okupljene su pozdravili čelnici stranaka koalicije Anka Mrak Taritaš (GLAS), Krešo Beljak (HSS), Boris Miletić (IDS), Dario Vasilić (PGS), Mirando Mrsić (Demokrati) i David Bregovac (Laburisti). Uz njih skupu su nazočili i kandidati s liste: Mira Morović (Laburist), Jozo Radoš (GLAS) i Tea Mičić Badurina (PGS).

Predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada David Bregovac se obratio prisutnima slijedećim riječima:

Poštovane dame, poštovana gospodo, dragi prijatelji!

Mi Hrvatski laburisti, u ovoj državi punoj podjela, usredotočeni smo tek na dvije suštinske podjele: na dobro i zlo. Na pošteno i nepošteno. Upravo smo zato prepoznali vrijednosti za koje se zalaže Amsterdamska koalicija, jer mi Laburisti također želimo otvorenu, obrazovanu, naprednu Hrvatsku, Hrvatsku koja svoje radnike cijeni kao što civilizirana Europa cijeni svoje radnike. Imajući na umu radnike, zbog kojih i za koje Hrvatski laburisti postoje, utjecaj laburista kroz rad u EU parlamentu vidimo upravo u prilici da omogućimo hrvatskim radnicima dostojanstven život od svog rada.

Radnička prava u Hrvatskoj se krše na svakom koraku. Rad na ugovor na određeno vrijeme, prekarni rad, prekovremeni sati, kršenje prava na dnevni i godišnji odmor, bolovanje, rad bez plaće, rad za minimalac i isplate razlike plaće kao putni trošak; sve je to danas svakodnevna pojava u Hrvatskoj, a nažalost se ništa ne poduzima po tom pitanju. Za razliku od ove Vlade HDZ-a, Europa cijeni svoje radnike čija su prava uređena zakonima kojih se svi pridržavaju. Ukoliko se zakon prekrši, sankcije su brze i oštre, radi čega se radnik u Europskoj uniji osjeća sigurno.

Upravo su to glavni ciljevi Laburista u EU parlamentu, pravom mjestu gdje se utječe na donošenje zakona i fiskalnih politika. Upravo u EU parlamentu se možemo izboriti za usmjeravanje financija Europe prema Hrvatskoj, kojima bi se mogla otvarati nova radna mjesta.

Ciljeve koje je Amsterdamska koalicija postavila kroz svoju program: uvođenje novih tehnologija, izgradnja infrastrukture, digitalizacija Hrvatske, odgovorno postupanje prema okolišu, suvremeno obrazovanje… sve su to područja potencijalnih novih radnih mjesta za Hrvatske građane. Otvaranjem novih radnih mjesta, baziranih na novim tehnologijama, te primjenom europskih zakona zajamčio bi se hrvatskim radnicima kvalitetan život. Prilika je to da Hrvatski građani ostanu u Hrvatskoj, ali i da se oni koji su morali otići raditi u inozemstvo, mogu vratiti kući.

Zato mi, Laburisti, pozivamo sve građane koje dijele naše vrijednosti, da izađu na birališta 26. svibnja i da zaokruže listu broj 12 naše koalicije jer važno je da pravi ljudi budu u Europskom parlamentu, da sudjeluju u izglasavanju zakona i političkim inicijativama za boljitak Hrvatske.

Jedina nada za ovu našu opljačkanu, uništenu zemlju poremećenih vrijednosti je ulazak u vrijednosni sustav Europe, gdje svojim glasom možemo olakšati život našim građanima, radnicima, te osigurati kvalitetnu budućnost za naše mlade, na kojima svijet ostaje.

I zato dragi prijatelji, uz radničku borbu i seljačku slogu do građanske i demokratske Hrvatske!

Živjeli!

| Broj posjeta: 51 |

Želite li komentirati? Objava: "Amsterdamska koalicija – završni skup u Puli"

Imate li komentar?