Amsterdamska koalicija u Osijeku

Amsterdamska koalicija je na današnjem skupu u Osijeku predstavila svoje kandidate i nekoliko različitih područja izbornog programa.

U području poljoprivredne politike zastupnici Amsterdamske koalicije će se zalagati za jačanje poljoprivredne aktivnosti uz poticanje suvremene proizvodnje korištenjem najsuvremenijih tehnologija, za poljoprivredne kulture bez GMO. Kako bismo što prije dostigli ove ciljeve nužan je održivi razvoj ruralnih područja. Jednako tako ćemo se boriti za očuvanje bioraznolikosti koja je Hrvatsku razlikovala od mnogih drugih europskih zemalja te se i danas nameće kao važan cilj. Zastupnici u Europskom parlamentu će se boriti za jačanje potpore za mala i srednja obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kao i za razvoj ruralnog turizma, istovremeno nastojeći zaštititi hrvatske domaće proizvode.

Kad se govori o zaštiti okoliša, Amsterdamska koalicija zagovara prijelaz na obnovljive izvore energije. Naši budući zastupnici u EU parlamentu će se zalagati za kružno gospodarstvo koje podrazumijeva održivo gospodarenje resursima, nastajanje što manje otpada, s posebnim naglaskom na sprečavanje bacanja hrane, uz obavezno recikliranje otpada, što će dovesti do novih “zelenih” radnih mjesta. Uz promicanje inovativnih tehnologija, poseban se naglasak stavlja na razvoj drvne industrije.

Naši će budući zastupnici poticati i financiranje kulture i umjetnosti. Razvojem moderne kulture ulažemo u budućnost hrvatskog ali i europskog identiteta. Borit ćemo se za očuvanje i revitalizaciju baštine, obogaćivanje turističke ponude te održivi turizam kako bismo zaštitili vrijednu kulturnu baštinu (UNESCO i ostalu).

Nakon predstavljanja programa, predsjednik Hrvatskih Laburista David Bregovac je u društvu drugih predsjednika stranaka i kandidata Amsterdamske koalicije prošetao Osijekom uz Dravu, gdje su u razgovoru sa građanima odgovarali na brojna pitanja i saslušali mnoge prijedloge.

| Broj posjeta: 43 |

Želite li komentirati? Objava: "Amsterdamska koalicija u Osijeku"

Imate li komentar?