Lesar: Odluka Ustavnog suda je očekivana (video)

Odluka Ustavnoga suda da nema pretpostavki za raspisivanje referenduma o ZOR-u je očekivana, izjavio je danas u Hrvatskome saboru čelnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar te kazao kako sindikati referendum svejedno moraju provesti i to na drukčiji način, na ulicama hrvatskih gradova.

“Odluka Ustavnog suda je za mene očekivana. Najavljivao sam i rekao da suci tog suda jako dobro osluškuju javni govor vladajućih, ali ono što je tragično za Hrvatsku je da je ova odluka i prije formalnog današnjeg odlučivanja bila poznata i sinoć. To dovoljno govori o vjerodostojnosti onih koji su o tome odlučivali”, rekao je Lesar komentirajući današnju jednoglasnu odluku Ustavnoga suda.

Dodavši kako je ta odluka konačna te da se protiv nje formalno-pravno ništa ne može, Lesar je kazao kako sindikati referendum svejedno moraju provesti.

“Želim vjerovati da će i sindikati shvatiti da referendum mogu i moraju provesti, ali na drugačiji način. Mi ćemo im u tome pomagati”, rekao je i upitan kako, odgovorio: “Na ulici, na gradskim trgovima, gradovima i ulicama. To je za Hrvatsku nužno potrebno i jedini je način da se obranimo od ovog nasilja, zabrane neposredne demokracije u Hrvatskoj”.

Ustavni sud RH danas je jednoglasno zaključio da su pretpostavke za raspisivanje referenduma o odredbama ZOR-a o kolektivnom pregovaranju prestale postojati 3. rujna, kad je vlada iz zakonodavne procedure povukla prijedlog izmjena ZOR-a, ali i da se u narednih godinu dana u proceduru ne smije uputiti zakonski prijedlog koji bi bio suprotan potvrdnom odgovoru na predloženo referendumsko pitanje, osim ako se o tom prijedlogu prethodno ne provede referendum.

Izvor: Hina

NE ZABORAVITE!

Postojeću političku elitu najmanje zanimaju oni koji su ih izabrali i njihovo mišljenje, pa su tako ulazak Hrvatske u NATO proglasili nacionalnim interesom – bez referenduma, Ustav mijenjaju – bez referenduma, sporazum o graničnoj arbitraži sa Slovenijom potpisali su – bez referenduma. Ne usuđuju se pitati one koji su ih izabrali. Na volju građana pozivaju se samo na izborima kada traže glas, pa su oni samo svake četiri godine građani koji odlučuju. Odluke od nacionalnog interesa donose se mimo građana, bez referenduma, jer kažu, političari na vlasti tako moraju preuzeti odgovornost.

Ujedno, podsjećamo kako krivci za ovakvu situaciju nisu samo vladajući poltroni već i SDP na čelu sa Zoranom Milanovićem koji je prilikom promjena Ustava podilazeći vladajućima i trgujući u korist političkih bodova ignorirao prijedloge Hrvatskih laburista – Stranke rada za izmjenama i dopunama Zakona o referendumu. Laburisti su tada podnijeli čak 6 amandmana na Zakon o referendum jer su neki elementi zakona potpuno nejasni i omogućuju opstrukciju svakog prava na referendum kako na državnom tako i na lokalnom nivou. Vladajući i SDP su glatko odbili sve amandmane Hrvatskih laburista i omogućili da se ni jedan referendum na zahtjev građana u Hrvatskoj ne može provesti.

| Broj posjeta: 1.161 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar: Odluka Ustavnog suda je očekivana (video)"

Imate li komentar?