Lesar: Moguće je da je HDSSB amnestirao Perkovića

PREDSJEDNIK Hrvatskih laburista Dragutin Lesar ocijenio je kako je “moguće da je HDSSB, blokirajući ustavne promjene, amnestirao Josipa Perkovića od izručenja i vođenja postupka u Hrvatskoj”.

“Može se dogoditi, ne kažem da će se dogoditi, ali može se dogoditi da se hrvatski sud u odlučivanju o njemačkom uhidbenom nalogu pozove na zastaru i odbije izvršenje europskog uhidbenog naloga. Čim sud konstatira zastaru, to znači da ni hrvatsko pravosuđe taj postupak ne može otvoriti. Moguće je da su amnestirali Perkovića i za izručenje i vođenje postupka u Hrvatskoj”, rekao je Lesar novinarima u Saboru.

Kazao je kako jučer ni danas nije bilo međustranačkih konzultacija o ustavnim promjenama.

“Ne, nije bilo ni jučer ni danas nikakvih razgovora. Predlagatelji su to skinuli s dnevnog reda ove sjednice. Očito će u siječnju biti nastavak, ako će ga biti. Volio bih čuti službeno objašnjenje stava HDSSB-a, jer ovo što sam javno čuo ništa nisam razumio”, rekao je Lesar.

Osim ustavnih promjena, s dnevnog reda danas započete izvanredne sjednice Sabora skinut je i Vladin prijedlog da se 2014. zaposlenima u javnim službama ne isplati božićnica i regres, a Lesar je potvrdio da je to učinjeno na zahtjev laburista.

“Na dnevni red izvanredne sjednice uvršten je jedan po nama opasan i protuustavan zakon, kojim je vlada mislila uskratiti materijalna prava zaposlenima u javnim službama”.

Podsjetio je da su laburisti na taj prijedlog odgovorili zahtjevom da se istodobno raspravlja i o njihovu prijedlogu smanjenja dužnosničkih plaća za 21 posto.

“Kada je došlo u proceduru, jasno smo dali poruku da ukoliko se ne prihvati da se raspravlja i o jednom i o drugom zakonu da se može dovesti u pitanje naše sudjelovanje na izvanrednoj sjednici sabora. Nakon toga su predlagatelji izvanredne sjednice ovaj prijedlog zakona povukli s dnevnog reda. Mislim da je predsjednik sabora shvatio da više ne može otezati s otvaranjem rasprave o našem prijedlogu zakona i očekujemo da će to biti među prvim točkama na prvoj sjednici”, rekao je Lesar.

Izvor: http://www.index.hr/vijesti/clanak/lesar-moguce-da-je-hdssb-amnestirao-perkovica/717158.aspx

| Broj posjeta: 820 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar: Moguće je da je HDSSB amnestirao Perkovića"

Imate li komentar?