Lesar karikiranjem SDP-ove policijske demokracije zaustavio Peđu Grbina u 'Studiju 4' (video)

Sarkastično reagirajući na prijedlog da se za referendum smije potpisivati samo u uredima državne uprave, Lesar je zaključio: ”Ma najbolje bi bilo u policijskim stanicama.“ Javna rasprava počela je sinoć porazom predlagača Peđe Grbina. On u debati s g. Lesarom nije uspio obraniti SDP-ov restriktivni prijedlog.

Zastupnik u Hrvatskom saboru i član saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Dragutin Lesar sarkastično je sinoć u ”Studiju 4“ reagirao na prijedlog da se za referendum smije potpisivati samo u uredima državne uprave: ”Ma najbolje bi bilo u policijskim stanicama.“

Jednomjesečna javna rasprava o novom zakonu o referendumu počela je sinoć porazom predlagača Peđe Grbina, predsjednika saborskog Odbora za ustav, Poslovnik i politički sustav. On u debati s g. Lesarom nije uspio obraniti SDP-ov restriktivni prijedlog. Čak je i voditeljica Tončica Čeljuska zlovoljno zagunđala na objašnjenje Peđe Grbina da u Hrvatskoj ima dva milijuna elektronički pismenih građana koji će svoj pristanak za referendum moći dati putem interneta, citiramo: u komociji vlastitog doma.

Dragutin Lesar upozorio je na činjenicu da je dosad samo 70.000 pokazalo zanimanje za projekt e-građanin. Lesar je ukazao na razlike u zakonskom tretmanu zahtjeva glasača i zahtjeva političara – i ismijao ih: kada narod želi potpisati za referendum, onda se to smije jedino u prostorijama državne uprave i u redovno radno vrijeme činovnika koji tamo sjede, a kada političari skupljaju potpise za svoju kandidaturu na izborima, onda im je to dopušteno na svakom mjestu.

Visokoj razini tolerancije u raspravi Grbin –Lesar doprinijelo je i to što nitko nije spomenuo očitu mogućnost: naša državna uprava možda bi mogla svesti broj potpisa na unaprijed joj zadanu odgovarajuću mjeru.

Izvor: http://www.vecernji.hr/hrvatska/lesar-karikiranjem-sdp-ove-policijske-demokracije-zaustavio-pedu-grbina-u-studiju-4-964718

| Broj posjeta: 601 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar karikiranjem SDP-ove policijske demokracije zaustavio Peđu Grbina u 'Studiju 4' (video)"

Imate li komentar?