Laburistima 7.1, Lesaru 60 posto podrške građana (video)

Prema najnovijim podacima iz istraživanja Crobarometra, laburisti imaju pravo na zadovoljstvo, njihov rejting raste i popeo se na 7,1 posto, što ih pozicionira kao treću po jačini stranku u RH, iza SDP-a i HDZ-a. Očito se isplati njihovo socijaldemokratsko ponašanje u sabornici i javnosti, a u tijeku socijalne drame i pada zaposlenosti. Predsjednik laburista Dragutin Lesar je sa 60 posto potpore treći najpopularniji političar u zemlji, iza Ive Josipovića i Zorana Milanovića.

Crobarometar, istraživanje koje provodi Ipsos Puls, a ekskluzivno objavljuje Dnevnik NoveTV pokazuje da Vlada svojom politikom uživa visokih 51 posto. No, tu je zamjetan pad s 59 posto potpore prije mjesec dana. Istodobno raste broj protivnika Vladine politike i sada ih je 37 posto, dok ih je u veljači bilo 28 posto.

Pad potpore Vladinoj politici Zoran Milanović može tražiti dominatno kod birača HNS-a, gdje je potpora pala sa 78 na 64 posto. Isto je i kod birača Laburista koji umjesto prijašnjih 59 posto sada vladi podršku daje tek njih 34 posto. SDP-ovi birači sada s 87 posto podupiru Vladinu politiku.

Vladina politika i dalje je najjača u vanjskoj politici s 50 posto, slijedi socijalna politika s 43 posto, potom gospodarstvo s 42 posto i posljednje financije s 40 posto.

Nakon 100 dana na vlasti SDP više ne raste, sada su na potpori od 32,7 posto. To je prvi mjesec nakon prošlog kolovoza da im potpora ne raste, već su unutar statističke pogreške nazadovali. Zato je HDZ u ožujku završio na 17 posto. Očito su unutarstranački izbori dodatno stajali tu stranku s jednim od najlošijih rejtinga posljednjih godina.

Laburisti su treća opcija sa 7,1 posto, oni od parlamentarnih izbora stalno rastu, ali zato pada HNS i ožujak završava na 3,9 posto. Njihov pad je blag, ali od kolovoza 2011., kad su imali 7,1 posto, postaje zabrinjavajući.

Detaljnije informacije:
>> http://www.vecernji.hr/vijesti/svaki-drugi-gradanin-misli-da-hrvatska-ide-pogresnom-smjeru-clanak-391478
>> http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ekskluzivno-prvi-put-od-dolaska-nove-vlade-vise-ljudi-misli-da-zemlja-ide-u-krivom-smjeru.html

| Broj posjeta: 1.068 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburistima 7.1, Lesaru 60 posto podrške građana (video)"

Imate li komentar?