Krpan: Očit je trud da se Laburiste proglasi marginalnom strankom

Na portalu Novog lista 7. svibnja objavljen je članak pod naslovom „Riječki SDP predstavio listu na Pećinama, županijski u Čavlima: Imamo rezultate“, a dopunjeno izdanje tog članka objavljeno je u tiskanom izdanju Novog Lista 8. svibnja na stranicama 14. i 15. pod naslovom “Lijeva koalicija – Riječki SDP pred Listu na Pećinama, a županijski u Čavlima” donosi sljedeće neistinite navode:

Zlatko Komadina je rekao da lista za Skupštinu PGŽ-a od 45 članova SDP-a, HNS-a, IDS-a, PGS-a, SDSS-a i Laburista predstavlja listu kontinuiteta i povjerenja” te “Čelnik županijskog SDP-a i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina rekao je da lista od 45 članova SDP-a, HNS-a, IDS-a, PGS-a, SDSS-a i Laburista predstavlja listu kontinuiteta i povjerenja“.

Ovo je već drugi puta u kratkom roku da Novi list iznosi istu neistinu. S obzirom da službeni demanti koji smo poslali nije objavljen u Novom listu, Laburisti su u međuvremenu održali i tiskovnu konferenciju na kojoj su to demantirali. Na tiskovnoj konferenciji bio je i novinar Novog lista, Marinko Glavan, koji je korektno prenio informaciju da Laburisti PGŽ samostalno izlaze na izbore za županijsku skupštinu PGŽ te da nisu dio SDP-ove koalicije, kako je prethodno objavljeno u Novom listu. S obzirom da je članak s naslovom „Krpan: Laburisti nisu dio SDP-ove koalicije za županijsku skupštinu“ objavljen i na portalu i u tiskanom izdanju Novog lista, smatrali smo problem riješenim.

Ponovna objava iste neistinite informacije ozbiljno je poljuljala našu vjeru u objektivno novinarstvo. Doista se moramo zapitati tko se ovdje s kime igra?! Ili je u pitanju novinarski nemar, ili netko od novinara Novog lista namjerno pokušava diskreditirati borbu za ponovnim ulaskom Laburista u Županijsku skupštinu PGŽ ili, ako su novinari sve točno prenijeli, tada Zlatko Komadina nikako ne može biti čovjek od povjerenja, jer ne zna s kime je u koaliciji. Poznavajući aktualnog župana, vjerujem da nije toliko zbunjen, ali isto tako smatram da bi trebao bolje informirati novinare s kojima je u redovitom kontaktu o tome tko su mu koalicijski partneri pa ga ovim putem pozivam da to i učini.

Već duže vrijeme očit je očajnički trud pojedinaca da se Laburiste proglasi marginalnom strankom u PGŽ, samo mi nije jasno čega se toliko boje da se moraju koristiti ovakvim jeftinim političkim igricama. U ove četiri godine Laburisti su često posredovali u sukobu dviju suprotstavljenih strana kako bi u međusobnim političkim obračunima zaštitili interes građana. Bilo smo snažna konstruktivna oporba i to planiramo biti i dalje.

Nositeljica kandidacijske liste Hrvatskih laburista PGŽ-a za Županijsku skupštinu

Jelena Krpan prof.

| Broj posjeta: 120 |

Želite li komentirati? Objava: "Krpan: Očit je trud da se Laburiste proglasi marginalnom strankom"

Imate li komentar?