Kolarić: Što (ne)radi gradsko Povjerenstvo za Arenu?

Portal gradonačelnik.hr napravio je analizu prema kojoj je u prosjeku najviše za sport izdvajao Grad Varaždina. Prema toj analizi za sport se u Varaždinu godišnje izdvaja nešto više od 50 milijuna kuna. U analzi su spomenuti i uračunati troškovi za Gradsku sportsku dvoranu na Dravi u iznosu od otprilike 33 milijuna kuna te izdvajanja za Gradske bazene. Budući je gradski vijećnik Hrvatskih laburista u dva mandata, Božidar Kolarić, često za govornicom isticao problem izdvajanja velikih sredstava za otplatu dvorane, za Aktualno.hr komentirao je spomenutu analizu i “izdvajanje” za sport u gradu Varaždina. Komentar donosimo u cijelosti:

-Prema analizi portala gradonačelnik.hr prema kojoj Varaždin u prosjeku izdvaja najviše za sport među svim gradovima u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika spomenuta su i izdvajanja za Gradsku sportsku dvoranu na Dravi te izdvajanja za Gradske bazene.

-Što se tiče bazena ja niti hoću niti mogu o tome govoriti. Naime na bazenima radim već deset godina a bio sam svjedok Državnog odvjetništva u procesu u kojem još nisu izrečene pravomoćne presude. Sad više nisam Gradski vijećnik da bi odgovarao s te pozicije pa molim za razumijevanje šturosti mojeg odgovora. Prema zakonu o pravu na pristup informacijama a što je i javno objavljeno znam da je sadašnji ravnatelj gosp. Mladen Putar poduzeo niz pravnih radnji protiv izvođača radova i to za naknadu štete zbog loše izvedenih radova. Koje su to pravne radnje i u kojoj je to fazi nije pitanje za mene – dio je komentara Kolarića. No, više je rekao o Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi.

-Što se tiče dvorane činjenica je da je puno vijećnika postavljalo pitanja vezano za dvoranu. Poznato je naime da polovicu najma za dvoranu plaća Grad a polovicu država. Moje diskusije, pitanja i prijedlozi vezani za dvoranu išli su u pravcu da država preuzme malo veći dio otplate najma jer smatram da smo kao Grad zakinuti od države u više aspekata i o tome sam i više puta govorio. Iz svih tih razloga prije otprilike dvije i pol godine osnovano je povjerenstvo na Gradskom vijeću koje je trebalo „pročešljati“ svu dokumentaciju vezanu za dvoranu a koja je izrazito obilna. Osobno nemam nikakvih podataka o radu tog povjerenstva ,a što je koji vijećnik govorio o dvorani barem danas nije teško saznati.

A što se tiče novaca koje direktno dobivaju sportske udruge nema viđenijeg sportaša sa kojim nisam razgovarao i svi mi govore isto, a to je da su im dotacije dostatne za puko preživljavanje pa se sami snalaze kako znaju i umiju jer sponzora je sve manje – izjavio je Kolarić.

Izvor: s.k./aktualno.hr

| Broj posjeta: 90 |

Želite li komentirati? Objava: "Kolarić: Što (ne)radi gradsko Povjerenstvo za Arenu?"

Imate li komentar?