Hrvatski laburisti na izbore samostalno u svim jedinicama

Uvjet da o mogućem koaliranju pregovaraju s »kukuriku koalicijom«, dodao je, jest da ona prihvati njihovih deset točaka koje se odnose na novo radno zakonodavstvo i novo izborno zakonodavstvo, zatim da referendum postane praksa u Hrvatskoj, to jest da se za sva važna pitanja pita građane, te zaštita nacionalnih resursa…

ZAGREB – Hrvatski laburisti – Stranka rada na parlamentarne izbore izaći će samostalno u svih deset izbornih jedinica, najavio je danas na konferenciji za novinare potpredsjednik te stranke i koordinator u prvoj izbornoj jedinici Branko Vukšić.

Govoreći o poslijeizbornoj koaliciji, Vukšić je rekao kako su odlučili da s HDZ-om neće koalirati te je podsjetio da je predsjednik stranke Dragutin Lesar govorio da se s HDZ-om »može samo u Remetinec«.

Uvjet da o mogućem koaliranju pregovaraju s »kukuriku koalicijom«, dodao je, jest da ona prihvati njihovih deset točaka koje se odnose na novo radno zakonodavstvo i novo izborno zakonodavstvo, zatim da referendum postane praksa u Hrvatskoj, to jest da se za sva važna pitanja pita građane, te zaštita nacionalnih resursa itd.

Hrvatski laburisti zauzimaju se za besplatne vrtiće. »I noćne more s vrtićima svjedoče da je pravna država u Hrvatskoj odavno mrtva«, ocijenio je Vukšić i upozorio kako ne reagiraju ni državne institucije.

Najvećim krivcem te »noćne more« smatra SDP jer, kako je rekao, ta stranka može raspustiti zagrebačku Gradsku skupštinu i tražiti referendum o opozivu gradonačelnika, ali »ne žele talasati prije parlamentarnih izbora«.

Istaknuo je kako se Hrvatska deklarira kao socijalna država, a da bi se to provelo, najzaštićeniji trebaju biti djeca i starije osobe. Trebamo poraditi na natalitetu, a jedna od mjera su besplatni vrtići, rekao je Vukšić.

Istaknuo je da su besplatni vrtići i te kako dugoročno isplativiji, a da bi se pronašao novac za njihovo financiranje, rekao je Vukšić, u zagrebačkome gradskom proračunu u ovom se trenutku može naći »deset do 15 stavki koje se mogu skresati«, od intelektualnih usluga, promidžbe gradonačelnika, velikoga voznog parka itd.

Stotinjak milijuna kuna na godinu za vrtiće se »može pronaći kao od šale«, rekao je i ocijenio kako je taj njihov projekt »dobar zato što je održiv, socijalan i provediv, i to odmah«.

Vukušić je ustvrdio kako su hrvatski građani prepoznali laburiste kao jedinu stranku koja u Hrvatskoj otvara prave teme te da je u svim istraživanjima treća ili četvrta stranka, ocijenivši da će laburisti na izborima biti »ugodno iznenađenje«. [Hina]

Izvor: http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=93B9B4D1-4AB4-46C3-AB1C-089A3F4694B8

| Broj posjeta: 1.376 |

Želite li komentirati? Objava: "Hrvatski laburisti na izbore samostalno u svim jedinicama"

Imate li komentar?