Europski ljevičari financirali izgradnju farmaceutskog vrta u Karlovcu

Zahvaljujući donaciji Europske ujedinjene ljevice i Nordijske zelene ljevice, grupaciji kojoj u Europskom parlamentu pripada Karlovčanin Nikola Vuljanić, Karlovac je drugi grad u Hrvatskoj koji je dobio farmaceutski vrt.

Vrt koji će od početka imati više od trideset ljekovitih biljaka te u reprezentativno uređenom ograđenom prostoru gradskog arboretuma biti otvoren za posjetitelje, danas je službeno otvoren, uz nazočnost europarlamentarca Nikole Vuljanića te predstavnika Grada dogradonačelnika Dubravka Delića i direktora Zelenila Stjepana Turkovića. Naime, na donaciju od 55 tisuća kuna pristiglu od europskih ljevičara, Grad je dodao još 25 tisuća, dok je Zelenilo odradilo sve potrebne radove da bi vrt dobio svoj oblik.

– Ovaj vrt pokazuje kako se sve može ako postoji dobra volja. Bez obzira na političke razlike i druge gluposti, ova je inicijativa odmah prihvaćena, te smo ja i gradonačelnik sve dogovorili uz jednu kavu, rekao je Vuljanić. Dodaje kako se ovdje zaista radilo s voljom i ljubavi, te je farmaceutski vrt pravi poklon građanima Karlovca i prije svega djeci, školarcima koji će u okviru nastave moći na terenu učiti o ljekovitim biljkama.

Vuljanić je pohvalio i rad Zelenila, kao i direktora Turkovića rekavši kako se u ovoj gradskoj tvrtki radi dobar posao što se vidi i na izgledu karlovačkih parkova. Nada se samo da farmaceutski vrt neće doći na milost onih “čudnih” ljudi, mislivši naravno na noćne vandale.

Izvor: http://kaportal.hr/europski-ljevicari-farmaceutski

| Broj posjeta: 791 |

Želite li komentirati? Objava: "Europski ljevičari financirali izgradnju farmaceutskog vrta u Karlovcu"

Imate li komentar?