Božidar Kolarić: Ne kandidiramo se za izvršnu vlast, podržavamo Kišića i Štromara

Laburisti se na ovim izborima ne kandidiraju za izvršnu vlast i na koji način nismo željeli vrijeđati bilo kojeg kandidata. Vrlo smo jasno rekli da podržavamo gospodina Kišića za gradonačelnika Varaždina dok zbog dosljednosti sa listom za gradsko vijeće Varaždina idemo sami. Isto tako neupitna je naša podrška gospodinu Štromaru kao kandidatu za župana ali tamo smo i potpisali koalicijski dogovor.

Meni je jasno da se upravo od mene zatražilo mišljenje o Dvorani i bazenima a nakon objave portala gradonačelnik.hr prema kojem u odnosu na proračun Varaždin daleko najviše izdvaja za sport u Hrvatskoj i to upravo zbog dvorane i bazena. Jasno mi je zato što radim na bazenima, a o dvorani sam kao i mnogi drugi vijećnici govorio  javno. Bio sam osam godina gradski vijećnik – i to prilično aktivan – ali poznato je da su u fokusu mojeg interesa bile primarno dvije teme. To je rješavanje bala i spajanje teniskih terena s bazenima na čemu ću raditi dok god budem politički aktivan i dok se to ne riješi. No vrhunac drskosti, podmuklosti i ne znam čega sve ne jesu reakcije pojedinaca koji me zbog mojih stavova o tome vrijeđaju na razne načne a ponekad i prijete. Radi javnosti želim naglasiti da je gospodin Habuš došao ali i otišao zbog bala u Brezju, ali on nema blage veze kao bivši gradonačelnik ni s bazenima ni s dvoranom. I jedno i drugo je izgrađeno za vrijeme dok je gradonačelnik bio Ivan Čehok kojeg ja osobno nisam nikada optužio ni za što.

Javno privatno partnerstvo

Isto tako je zabilježeno da sam se zalagao za to da nam država preuzme dio otplate najma za dvoranu jer mislim da smo kao sjever u mnogo čemu zakinuti. No kad je Goran Habušpredložio dogradnju i obnovu škola po modelu JPP-a reakcije nekih vijećnika bile su izrazito žestoke i u svojim govorima dobar dio njih se je osvrnuo na „basnoslovno“ skupu dvoranu kao razlog da im ne pada na pamet glasati za model JPP-a. Neki od njih postali su članovi povjerenstva koje je trebalo ispitati sve vezano za gradnju dvorane i najavili mogućnost revizije čitavog ugovora. I to su činjenice konstatirane u zapisniku, a postoje i snimke sjednica vijeća. Imam informacije da se to povjerenstvo jednom sastalo i to je sve što mogu reći o dvorani. Isključivo nabrajam činjenice ali mi je jasno da pojedincima to ne odgovara. Upravo iz tih razloga koje sam pobrojao apsolutno sam za to da se ako treba oformi novo povjerenstvo nakon konstituiranja novog vijeća i ako treba plati neka neovisna revizija da tu temu jednom za svagda maknemo sa dnevnog reda jer je riječ o investiciji od preko 800 miliona kuna.

A kad su bazeni u pitanju samo ću ponoviti. Bazeni u ovom trenutku posluju pozitivno a situacija bi bila kudikamo bolja da ne trpimo posljedice loše izvedenih radova kod gradnje bazena. Upravo iz tih razloga ravnatelj ustanove gospodin Mladen Putar je poduzeo pravne radnje kako bi zaštitio interese bazena. U kojoj je to fazi, o kakvim je iznosima riječ, ima li elemenata za kaznene prijave – ja niti hoću niti sam ovlašten davati bilo kakvu izjavu.

Izvor: eVaraždin

| Broj posjeta: 87 |

Želite li komentirati? Objava: "Božidar Kolarić: Ne kandidiramo se za izvršnu vlast, podržavamo Kišića i Štromara"

Imate li komentar?