Za koga ćete glasati

Jesen je stigla u našu Baranju, bliži se zima i mjesec prosinac. I kako smo sve bliže tom zadnjem mjesecu u godini, ove godine i posebno značajnom mjesecu, pojavio se na ovim našim prostorima i jedan novi, nesvakidašnji običaj. Na poslu, na ulici, dok sjedite kod kuće zaustave vas, pozvone na vrata osobe koje poznate samo iz viđenja i pitaju, onako potiho u pola glasa za koga mislite glasati? I dok ste vi još iznenađeni i ne nalazite odgovor oni nastavljaju dalje sa svojim “uputama”: kako bi bilo dobro glasati za jednu stranku koja ZNA SE, jedina može našem narodu i našoj Hrvatskoj osigurati prosperitet, boljitak, posao za nas i našu djecu… jednom riječju bogom dana za sve.

Ne sprječava ih u tome ni vaše negodovanje jer je to vaša stvar, ne – oni nastavljaju i dalje.

Samo poneki od njih, gotovo stidljivo će vam reći kako su dobili zadatak da napišu imena desetak osoba za koje mogu sa sigurnošću tvrditi da će izići na izbore.

I zapita se tada čovjek, jer ipak, na svu sreću zna i sam misliti svojom glavom; pa gdje je kraj tome, zar doista ne postoji granica političkog dostojanstva, političke realnosti, političke mudrosti pa da se shvati da je ovaj narod prozreo, i shvatio da su ga upravo ti i takvi političari doveli do ovakvog života: osiromašenog, dužničkog života u kojem ne zna hoće li sutra imati posao, hoće li konačno, nakon par mjeseci, dobiti svoju teško zarađenu plaću?

Zaista, gospodo i drugovi ZNA SE zar je tako teško prihvatiti realnost da je vaše vrijeme prošlo?!

— Zdenka Baković

| Broj posjeta: 900 |

Želite li komentirati? Objava: "Za koga ćete glasati"

Imate li komentar?