Teatar apsurda – Radujte se Gorani!

Nenad Pleše o aktualnim događanjima u Gorskom kotaru

Nije sve ovih zadnjih dana i mjeseci tako crno kako se prikazuje u medijima. Zatvoreni su poštanski uredi u nekim mjestima Gorskog kotara ili će se tek zatvoriti. Neka su mjesta ostala bez benzinskih postaja, a neke to tek čeka. Ukinute su autobusne linije između Rijeke i Delnica, Delnica i okolnih goranskih mjesta – nema subvencija. Zatvara se i dijaliza u Delnicama. Pa što?

Mi Gorani „pucamo od zdravlja“, zadovoljstva i živimo visokim standardom. Ne treba nam dijaliza. Informatički smo pismeni, svaki dom posjeduje najmanje jedan kompjuter, i phone, s kojima plaćamo račune, a poštu ionako šaljemo mailom. Odavno goranskim cestama voze hibridna vozila – elektromobili pa ne trebamo naftu ni benzin.

Ima li još? Kako stvari stoje bit će još toga, jer tko više mari za onu šačicu „gorštaka“ koji žive u šumama Gorskog kotara koju će i tako prodati stranim dobavljačima drvnih sortimenata. Isto će se dogoditi i sa vodama ako ih prije toga ne zaraze azbestom kojega misle odlagati u vodozaštitnom području. A Gorane, ono malo što ih je ostalo, preselit će u dva nebodera u Rijeci i tako riješiti sve probleme vezane uz Gorski kotar. Pa, radujte se Gorani!

| Broj posjeta: 878 |

Želite li komentirati? Objava: "Teatar apsurda – Radujte se Gorani!"

Imate li komentar?