Jadrolinija i državna briga o otocima

Slogan Jadrolinije je “Odmor počinje na brodu”, a ja bi rekao da završava prije dolaska na brod. Naime, ova država, vodeći silnu brigu o otocima, od danas ima nove (ljetne) cijene karata za trajekte i katamarane državnog poduzeća Jadrolinije. Cijena za gosta koji trajektom stiže na Vis je 54 kuna po osobi i 370 kuna za osobno vozilo. Ukupan trošak dolaska i odlaska vozilom na Vis za dvije osobe je 956 kuna.

Prema Adriatic.net cijena polupansiona u dvokrevetnoj sobi, sa pogledom na more, u vremenu od 05.-17. 06. 2011., u hotelu Issa (Grad Vis) je 888 kuna, a u hotelu Biševo (Grad Komiža) ista usluga je 609 kuna. Veća je cijena dolaska i odlaska na Vis nego dvotjedni polupansiona u viškim hotelima. Pametnom dosta. Ali di su pametni? Na vlasti očito nisu. Briga njih što je nekome 01.06.2011. predsezona, a drugome sezona.

Željko Vojković

| Broj posjeta: 1.577 |

3 komentara u "Jadrolinija i državna briga o otocima"

 1. Žele nas natjerati da plivamo, s nadom da će se bar jedan dio utopiti i rješiti ih nepotrebnih briga.

  Ali su se prevarili, jer građani su naprotiv sve više krenuli [b]izranjati[/b], što bi ih ako su imalo pametni trebalo upozoriti da svako tlačenje ima svoju granicu!

  Zato – [b][i]idemo do kraja![/i][/b]

 2. Bojkotirajte, blokirajte trajeke!!
  jedino što znaju kada fali love, dignuti cijenu ili izmisliti novi namet. Kakve to ima posljedice na one koji bi to trebali plačati, koga briga.
  Pozdrav, Baba

 3. Upravo se probudih,bacim oko na kolumnu.Jučer sam doživio osobno iskustvo pražnjenja novčanika pri kupovanju karata za otok Vis.Cijena za motor,suprugu i mene 198kn.Došli smo tri para na tri motora da obiđemo otok.Samo trajekt košta par kuna manje od 1200kn.Komentar?!
  dh

Imate li komentar?