I miševi jedu kukuruz

Iako je do nedavno štetnost GMO hrane bila smatrana „teorijom zavjere„ istina ipak pomalo izlazi na vidjelo. Istraživanja nezavisnih znanstvenika nekako su pronašla put do medija i donijela zastrašujuću istinu o štetnosti GMO-a.

Ono što je u cijeloj priči poražavajuće jest da je ova vijest u Hrvatskoj bila aktualna tek jedan dan. Od korporativnih medija nisam ni očekivao da će toj temi pridavati neki značaj, unatoč činjenici da se našla u centralnom dnevniku HRT-a, ali sam se nadao da će pokazati barem malo stručnog i građanskog morala pa o toj temi upitati one nekorporativne znanstvenike i laike koji su godinama upozoravali na ovaj problem.

S obzirom na vlasničku i upravljačku strukturu u medijima, a koja polaže pravo na krimen zaglupljivanja građana temama o golim grudima neke poznate ličnosti, osobama koje su iz samo njima poznatih razloga proglašene popularnima, beskonačnim šundom i reprizama svega toga, ne čudi me što je ova vijest bačena u drugi plan.

Ne čudi me ni činjenica da o toj temi nije progovorio nitko iz resornih ministarstava iako su barem zbog jeftinog populizma to mogli napraviti. Ali razumljivo je, jer Šef je preko bare pa nema tko dati odobrenje. Možda je Šef upravo tada animirao investitore iz inozemstva, pa nam možda dovede i Monsanto (iako je on već tu, ali oni neznaju) i predstavi ga kao globalnog investitora spremnog da kod nas otvori nekoliko tisuća radnih mjesta. Budimo sigurni da bi nam nova grobna mjesta prešutjeli.

Možda je u pitanju prosudba kako nije potrebno o tome dalje raspravljati i na taj način priznati onima, koji su upozoravali na ovaj problem, da su bili u pravu. Možda ne žele riskirati da odgovaraju na pitanja o nečemu o čemu nemaju pojma, ili je jednostavna istina da narod i ne treba baš sve znati.

Iz tih se razloga i bojim eventualnih investitora kojima ova Vlada otvara vrata i priprema put za potpuno preuzimanje Hrvatskih bogatstava, a time ih okrune kao bezuvjetne i neupitne vladare života i smrti u hrvata.

Željko Barbir

| Broj posjeta: 1.230 |

Želite li komentirati? Objava: "I miševi jedu kukuruz"

Imate li komentar?