Bosanci, Međimurci, Ličani, nastavi niz…

Započinjem ovaj tekst jednostavnim pitanjem, koje glasi: «Kome bi, da možete, zabranili boravak na hrvatskim plažama i kupanje u hrvatskom moru?»

Možda ne bi bilo loše, ćelavima zabraniti sunčanje, a debelima zabraniti kupanje. Valjda bi i oni shvatili da bi to bilo i za njihovu dobrobit, a ne samo za dobrobit čitave naše zajednice od 4 290 612 ljudi (popis 2011., DZS). Ipak, postoji jednostavno rješenje za njih. Zar je problem staviti periku i otići na liposukciju? Naravno, ako imaju novaca za takav makeover.

U tome je suština problema, najvažnije je koliko novčanica umilno šušti u džepu, odnosno, kako bi rekli, mi, Boduli, Vlaji, Bosanci (pomiješaj, pa dobiješ Dalmatinca), bitna je debljina takujina ilitiga portafoja.

Pala mi je na pamet dječja pjesmica, čiji refren glasi ovako:

Tko ima para
kupa se u moru,
a tko nema
doma u lavoru!

POUČAK:

Ako želite jesti sladoled, ćevape, bureke i picete,…to možete i kod kuće, tamo negdje u Zenici, Mačkovcu, Gračacu. Kad vam se nepce zaželi delicija poput jastoga Termidor ili ptičjeg mlijeka, slobodno se spustite na našu pješčanu plažu, natkrivenu hladovinom tamarisa, uz opojan zov cvrčaka i galebova.

P.S. Samo za one koji možda nisu prokužili, ovo je bio humoristički tekst. Preciznije rečeno, crnohumorni tekst. Upućen je primituvcima svih vrsta.

Dragi gosti, dobro nam došli!

Blaženka Galić, Kaštela

| Broj posjeta: 1.118 |

1 komentar u "Bosanci, Međimurci, Ličani, nastavi niz…"

  1. Lesare, smrdljiva stara sindikalčino, napuši se kurca Čačičevog i ti i onaj tvoj tupasti sin i kći lezba

Imate li komentar?