Privatizacija završi kriminalnim radnjama u državama koje nisu politički stabilne

Odbor za vanjske poslove na svojoj sjednici 17. veljače 2014. godine raspravljao je i o suradnji između EU i Moldavije uz razmjenu mišljenja s Igorom Cormanom, predsjednikom moldavijskog Parlamenta.

Zastupnik u Europskom parlamentu Nikola Vuljanić podržao je proces proširenja EU jer smatra da sve države koje žele i imaju uvjete trebaju biti dio EU.

„Drago mi je da ste rekli da nema povratka nazad jer to znači da idete naprijed i nadam se da će Moldavija biti uspješna”- rekao je u uvodnom dijelu svog govora Vuljanić te pitao kakvi su odnosi s Rusijom i što je s privatizacijom?

„Obično se u državama koje nisu politički stabilne dogodi proces privatizacije koji završi kriminalnim radnjama i na štetu građana.” – završio je Vuljanić.

„Želio bih reći da je Rusija naš važan partner kojem izvozimo brojna dobra. Naš cilj približavanju EU ne smije biti kontradiktoran dobrim odnosima s Rusijom. Postoji i geopolitičko natjecanje u okružju, no mi ćemo se truditi održati korektnu suradnju. Računamo i na vašu potporu.” – odgovorio je Corman te kratko rekao da je privatizacija već 90-ih godina prošlog stoljeća obuhvatila većinu tvrtki, oko 90 %.

Nakon ove rasprave na Odboru za vanjske poslove razgovaralo se i o odnosima EU s Gruzijom, Armenijom i Azerbajdžanom kao i o nedavnom referendumu u Švicarskoj.

| Broj posjeta: 757 |

Želite li komentirati? Objava: "Privatizacija završi kriminalnim radnjama u državama koje nisu politički stabilne"

Imate li komentar?