Vlada dokida pomoć socijalno najugroženijima – zajedno stanimo tome na kraj

Hrvatski laburisti danas su u Požegi predstavili svoje kandidate i politički program za Europski parlament. Osim što su proveli prijepodne u ugodnom razgovoru s građanima, kandidati su potpisali i peticiju kojom se od Vlade traži vraćanje financijske pomoći osobama s invaliditetom za slušne aparate. „Nedostatak socijalne osjetljivosti cijele Europske unije, a pogotovo Hrvatske pod ovom tzv. socijaldemokratskom Vladom zastrašujuća je“, izjavila je novinarima Monika Bogeljić.

Bogeljić i Kapraljević

„Europskoj uniji nedostaje socijalne osjetljivosti, pogotovo za one kojima je pomoć najpotrebitija – osobe s invaliditetom. Hrvatska kao da se želi iskazati u onom najgorem – ova tzv. socijaldemokratska Vlada u stanju je osobama s invaliditetom ukinuti financisku pomoć za baterije slušnih aparata. Taj potez pokazuje da smo pod ovom Vladom dotakli ‘dno dna’, gore od ovoga ne može Ništa nije bolja ni Europska unija koja to dozvoljava“, poručila je najmlađa kandidatkinja za Europski parlament na listi Hrvatskih laburista Monika Bogeljić.

Naime, Kukuriku Vlada nedavno je ukinula financijsku pomoć osobama s invaliditetom kojima su potrebne baterije za slušne aparate. Hrvatski laburisti dignuli su svoj glas protiv tog, a danas su u Požegi kandidati Kapraljević i Bogeljić potpisali peticiju kojom se traži od Vlade ponovno vraćanje na staro kad je u pitanju financijsko izdvajanje za slušnec aparate. Za novinare su poručili kako očito Vlada ima za luksuz poput novog voznog parka, ali kada su u pitanju zdravlje, obrazovanje i poticaji zapošljavanja za građane, uvijek je „kesa“ prazna.

„Ovo me ništa ne čudi jer je Europska unija potpuno socijalno neosjetljiva – u njoj vrijedi samo kriterij profita. U takvoj Uniji kvalitetnu lječničku skrb imaju oni koji imaju novaca“ , kazao je Kapraljević i poručio kako želi živjeti u europskoj Hrvatskoj gdje je zdravlje ljudsko pravo svih ljudi, bez obzira na dubinu džepova. „Zato sam ja protiv ovakve Europske unije, jer smatram da smo zaslužili puno više. Nakon što uđem u Europski parlament, tražit ću saveznike za promjenu smjera. Ako ih ne nađem u prvih godinu dana, onda ću se boriti za rasprad takvog sustava, jer socijalno neosjetljiva, bankarsko ovisna i kapitalistički vođena zajednica nema nikakvog razloga postojati za obične građane koje ja zastupam“, zaključio je kandidat Antun Kapraljević, inače i bivši saborski zastupnik.

Kandidate Hrvatskih laburista za predstojeće izbore za Europski parlament ugostio je predsjednik ogranka u Požegi Dražen Maričević te predsjednik podružnice Davor Bošnjak.

| Broj posjeta: 587 |

Želite li komentirati? Objava: "Vlada dokida pomoć socijalno najugroženijima – zajedno stanimo tome na kraj"

Imate li komentar?