HDZ i SDP su sestrinske stranke, Slavonci birajte drugačije!

Kandidati Hrvatskih laburista za Europski parlament posjetili su danas Županju i Vinkovce, kako bi građanima predstavili svoj program, te ih pozvali da izađu na izbore. Poručili su građanima da ako žele drugačiju politiku, glasuju za listu broj 10 – Hrvatske laburiste, umjesto za dvije velike stranke koje su se do sada izmjenjivale na vlasti. Kandidati su nastavili svoju turneju prema Vukovaru.

Iako na istoj listi, njen nositelj i zadnji kandidat na listi kandidirali su se iz posve različitih razloga. Nositelj liste broj 10 aktualni europarlamentarac Nikola Vuljanić, poziva na promjenu smjera Europe, kako bi postala zajednica ravnopravnih građana, za što se borio proteklih godinu dana. Antun Kapraljević 11. je na listi Hrvatskih laburista, a Europsku uniju optužuje za iskorištavanje Hrvatske i loš život hrvatskih građana.

“Griješe oni koji misle da ovi izbori nisu bitni, jer je Europski parlament hrvatski parlament. Zastupnici mogu utjecati na odluke koje se tamo donose, a preko 50 posto zakona koji se direktno primjenjuju u Republici Hrvatskoj donjeti su u Europskom parlamentu, zato je jako bitno tko tamo sjedi“, poručio je Vuljanić. Nadodao je kako su svojim dosadašnjim radom HDZ i SDP potvrdili da su sestrinske stranke koje funkcioniraju po sličnom principu. „Dok sadašnja Vlada nema nikakav koncept razvoja, HDZ je imao koncept kako pokrasti Hrvatsku! Dosta je biranja istih, zato je važno da građani odaberu drugačiju političku opciju. Mi Laburisti smo kroz naš rad u Saboru i Europskom parlamentu dokazali da smo jedina stranka koja uporno zastupa interese radnika i svih onih kojima je oduzeto pravo na rad“, poruka je koju je Vuljanić poslao Slavoncima.

Antun Kapraljević, kandidat Hrvatskih laburista za Europski parlament, bivši saborski zastupnik i aktualni predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije, javnosti je poznat i po svom portalu Savjest.com, na kojem je na kojem je popisao 4.000 državnih dužnosnika i njihove afere. „Europska unija devet je godina tvrdila da Hrvatska nije spremna za Europu i nametala joj svoje uvjete. Sada kad smo dio Europske unije, tvrde da smo nesposobni jer nismo iskoristili dovoljno sredstava iz europskih fondova. Naša Vlada pak optužuje građane da su krivi za gospodarsku propast jer previše trošimo. Građani ne smiju služiti kao dežurni krivac za nesposobnu vlast! Zato ovakvu Uniju treba mijenjati, a i ovu nesposobnu Vladu“, oštro je poručio Kapraljević.

Kandidate Hrvatskih laburista za Europski parlament ugostila je županijska organizacija s povjerenikom Ivicom Šarićem, te predsjednici ogranaka laburista Županje, Vinkovaca i Vukovara Mladen Huber, Marina Budimir te Željko Krekić.

| Broj posjeta: 534 |

Želite li komentirati? Objava: "HDZ i SDP su sestrinske stranke, Slavonci birajte drugačije!"

Imate li komentar?