EU program u Velikoj Gorici

U jeku lokalnih izbora, ove će se godine održavati i izbori za Europski parlament. Tim su povodom u Velikoj Gorici Hrvatski Laburisti tijekom dana započeli svoju kampanju, točnije upoznavanje s programom i kandidatima koji se nalaze na njihovoj listi. Mi smo razgovarali s nositeljem liste Nikolom Vuljanićem.

– Ja imam namjeru zastupati interese građana koji glasaju za mene i koji me pošalju tamo. Europska unija je na putu da se pretvori u bankarsku uniju i to je nešto loše. Ja sam tamo našao puno istomišljenika koji misle da je to loše – rekao nam je Vuljanić. Najveći problem vidi u politici rezanja koja je neadekvatna današnjim uvijetima u kojima živimo. Također dodaje da je u Europskoj uniji poremećen odnos radnih prava i kapitala, tj. banaka i da se sve pomaknulo u korist kapitala. Njihov temeljni stav je da treba napraviti ravnotežu između radničkih prava i kapitala te da se treba više zalagati za rad i one koji rade.

– To nisu samo oni koji rade s čekićem i srpom, to su svi oni koji se zalažu i rade iz dana u dan, čak i u intelektualnom smislu i oni koji žive od svoga rada. Oni su nama važni i mi smo okrenuti prema njima – objasnio je Vuljanić te dodao kako kampanja Laburista za EU parlament ne staje u Velikoj Gorici. Ovih dana bio je u Sisku i Samoboru, a sutra već posjećuje Varaždin. Na pitanje oko problema i komplikacija oko glasanja za Europski parlament, Vuljanić se samo našalio.

– To je stvarno bedastoća. Ljudi se vrlo lako shvatiti kako se glasa, ali je najvažnije da znaju zašto se glasa. Važno je da ne ostanu doma i da ne puste da “oni tamo” odlučuju i da se oni dogovore međusobno. “Oni tamo” će se dogovoriti, ali protiv njih, ako ne izađu na izbore – dodaje za kraj Vuljanić.

Izvor: http://www.totalnifm.hr/vijesti/hrvatski-laburisti-predstavili-svoj-eu-program/4546/

| Broj posjeta: 777 |

1 komentar u "EU program u Velikoj Gorici"

  1. Z3ašto se Laburisti ništa ne oglase za štrajk glađu koji vodi Domagoj Margetić . Puni ste u borbi protiv lopovluka a čovjek štrajka glađu radi lopovluka i pozvan je jučer da dođe govoriti u Europskom parlamentu

Imate li komentar?