Da nisu izbori za 10 dana, možda bi i vjerovali ministru Grčiću!

Kandidati Hrvatskih laburista danas su u Zagrebu predstavili svoj program za predstojeće izbore za Europski parlament. Na zagrebačkim tržnicama Dolac i Trešnjevka kandidati su se družili s građanima, s kojima su razgovarali o aktualnim problemima. Osvrnuli su se i na najnoviju izjavu ministra Grčića, kako Hrvatska možda izlazi iz krize.

„Ministru Grčiću po običaju je ton ozbiljan, a riječi prazne“, poručio je danas Nikola Vuljanić, aktualni europarlamentarac i nositelj liste Hrvatskih laburista za Europski parlament. „Pozdravljamo dobre vjesti iz Vlade da prvi kvartal možda donosi rast BDP-a. Zaista želimo da su u pravu, ali nažalost samo 10 dana prije izbora, a neposredno nakon zadnjeg potresa unutar Vlade koju je izazvala smjena ministra Linića, sve nam je teže vjerovati u išta što Vlada kaže“, kazao je Vuljanić.

Vuljanić je podsjetio kako niz okolnosti ukazuje kako je prerano za veselje, te kako se najvjerovatnije radi o dobro „tempiranom“ spinu iz Vlade. „Ankete pokazuju kako Vlada iz dana u dan gubi potporu građana, a premijer Milanović se preko noći riješava ministara. Izgubili su povjerenje i predsjednika Josipovića, koji poziva na nacionalni konsenzus oko najbitnijih pitanja. Sada, ministar Grčić dolazi i objavljuje kako se možda nazire ‘svjetlo na kraju tunela’“, zaključio je Vuljanić. „Naravno da smo iznimno sretni zbog pozitivnih statističkih pokazatelja, ali samo osam dana nakon što je Europska komisija po projekcijama BDP-a svrstala Hrvatsku na ekonomsko začelje Unije, iza famozne Grčke, morate shvatiti da držimo da je za veselje prerano. Uz MMF-ovu projekciju koja također nije na tragu Grčićevih pozitivnih statistika i komentare naših ekonomskih stručnjaka koji upozoravaju da je prerano za veselje, morate shvatiti našu skepsu“, zaključio je europarlamentarac Vuljanić.

Komentirajući rast potrošnje u prvom kvartalu kao jedan od pozitivnih pokazatelja, kandidati laburista poručili su kako je tome svakako doprinjela i obnova voznog parka Vlade, što je zapravo smješno.

Zaključili su kako se nadaju i nekim dobrim vijestima o privlačenju investitora i sredstava iz europskih fondova, što je glavni posao ministra Grčića.

| Broj posjeta: 511 |

Želite li komentirati? Objava: "Da nisu izbori za 10 dana, možda bi i vjerovali ministru Grčiću!"

Imate li komentar?