Sa konferencije za javnost – Program Vlade je definitivno ZBOGOM socijalnoj državi

Na danas održanoj press konferenciji Hrvatskih laburista – Stranke rada koju je vodio Dragutin Lesar javnosti je prezentiran stav te stranke o Programu gospodarskog oporavka kojeg je ovih dana predstavila Vlada. Program je priznanje Jadranke Kosor za odgovornost ove Vlade za stanje i krizu u Hrvatskoj. Iz njega proizlazi da će tek sada politički dužnosnici snositi punu političku odgovornost, da će tek od sada vrijediti visoka etička načela morala, no ostaje nejasna rečenica da moramo mijenjati shvaćanja i navike. Međutim, Kosor nije navela na koga se to odnosi, na Vladu, na HDZ ili na koaliciju. Prema programu gospodarskog oporavka za gospodarski rast i razvoj odgovorni su svi građani Hrvatske, međutim, po mišljenju Hrvatskih laburista toliko licemjerja nije viđeno dugo na društveno političkoj sceni u Hrvatskoj. Naime, Vlada nikada za ništa nije pitala građane, a sada ih proglašava odgovornima za gospodarski rast i razvoj. Vjerujemo kako je i maloj djeci jasno da Kosor miješa kruške i jabuke. Na očigled javnosti!

lesar_press_HL_kahlica
Dragutin Lesar oštro je kritizirao premijerkine mjere. Pritom je na sako stavio broš u obliku damske noćne posude na kojoj je cvijet. ‘Vidio sam izjave stručnjaka da se broševima šalju različite poruke. Mislim da gore na ovu posudu najbolje dolazi guzica’, poručio je. (Danas.hr)

>> Večernji list
>> Danas. hr
>> Index.hr

>> RTL.hr

Našoj su se stranci javili građani koji su potvrdili da su ipak razumijeli poruku gospođe Kosor, jer kako jedan od njih navodi, jučer je njegova supruga ostala bez posla pa će on sada raditi 12 sati dnevno kako bi radi preuzimanja građanske odgovornosti prehranio obitelj.

“Žele li nama vladajući reći da je preduvjet za promjenu gospodarske slike Hrvatske promjena sustava vrijednosti po kojemu je društvo do sada dominatno funkcioniralo? No, ako nude promjenu svijesti sa istim ljudima s kojima će sada dominatno funkcionirati, smatram da bi medicina trebala izvršiti nekoliko zahvata kod tih ljudi. Iako za Hrvatske laburiste ovaj program u najvećem dijelu nije prihvatljiv, želim istaknuti da za njegovu provedbu gospođi Kosor nedostaju samo dvije stvari – tri sposobna ministra i jedan dobar premijer. Ovim programom završava se proces neoliberizacije Hrvatske i definitivnio se kaže zbogom socijalnoj državi.” – istaknuo je Dragutin Lesar

Cijeli zapis sa press konferencije dostupan je ovdje (14 minuta).

MASPOK (izvještajna agencija svih građana i građanki Hrvatske)

| Broj posjeta: 1.264 |

Želite li komentirati? Objava: "Sa konferencije za javnost – Program Vlade je definitivno ZBOGOM socijalnoj državi"

Imate li komentar?