Poskupljenja u Osijeku

Osijek, 29. Travnja 2010. – Predsjednica osječkog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada Suzana Šimić na konferenciji za medije predstavila je niz pitanja i prijedloga upućenih gradonačelniku Krešimiru Bubalu povodom najnovijih poskupljenja vrtića i odvoza smeća.

Iz kojih razloga sada, kada su ljudi slomljeni, kada su na rubu egzistencije, moraju razmišljati na koji način namaknuti novce za dodatna poskupljenja? Želi li se time smanjiti lista čekanja za upis djece u vrtiće?

Šimić je predložila da se iznađu rješenja za mogućnost otvaranja novih privatnih vrtića jer bi se na taj način smanjila lista čekanja, ali i lista nezaposlenih.

Istaknuto je da gradska vlast, osim što troši velika proračunska sredstva za plaće i naknade onih koji žive iznad prosjeka također prosipa novac nestručno planiranim i provođenim projektima poput primjerice izgradnje novog mosta za šetnicu, nabavku plutača i izgradnje kružnih tokova koji se prvo grade a potom ruše.

Građani i građanke grada Osijeka svojim su doprinosima (porezima i prirezima) dovoljno napunili gradsku blagajnu te je svako uzaludno trošenje i bacanje novaca isključivo odgovornost vlasti.

Šimić je spomenula kako je možda nepotrebna i nabavka novih kanti za odlaganje smeća te poskupljenje samog odvoza te se pita plaćaju li se možda tim poskupljenjima nečiji privatni interesi.

| Broj posjeta: 2.001 |

Želite li komentirati? Objava: "Poskupljenja u Osijeku"

Imate li komentar?