Izborimo se za odgovornu i demokratsku Hrvatsku 2.0

Načelnik općine Fužine David Bregovac sa suradnicima povodom Dana antifašističke borbe položio vijence na spomeniku NOB-u. Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Koalicija stranaka Demokrata i Hrvatskih Laburista, te Liste za Rijeku i Zelenog saveza-zelenih obilježili su Dan antifašističke borbe.

Antifašizam je utkan u temelje Europske zajednice. Na tim temeljima je izgrađena današnja, samostalna i demokratska Hrvatska. Taj temelj ne mogu promijeniti, iako bi htjeli, svi oni samoprozvani borci za narod, a za Hrvatsku su se borili iz Amerike ili oni koji korupcijski sakate našu državu pod prizmom „velikog domoljublja“, poručili su koalicijski partneri.

Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata, predvodio je delegaciju koalicije stranka na obilježavanju Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica pokraj Siska, David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista i načelnik Općine Fužine, položio je vijence u Općine Fužine te na Lukovu (Vinodolska općina). Damir Kajin, nezavisni kandidat i prvi na listi u VIII. izbornoj jedinici, položio je vijenac u selu Brgudac na obroncima Učke.

„Učimo iz prošlosti, okrenimo se budućnosti! Sagledajmo realnost kakva jest i pokrenimo odgovorne i hrabre poteze kako bi svima nama i našoj djeci osigurali život kakav želimo živjeti. Lažna obećanja nikome ne pomažu.“ – istaknuo je Bregovac.

Program koalicije stranaka Odgovorna Hrvatska 2.0 utemeljena su na 10 načela i 10 rješenja, a načela koja promiču su pravednost, jednakost, sloboda, odgovornost, otvorenost, transparentnost, učinkovitost, inovativnost, solidarnost i poštenje.

„Izborimo se za Hrvatsku i na izborima! Izaberimo odgovorne 5. srpnja. Izaberite one koji nam neće nuditi šarene laži i obećanja koja ne mogu ostvariti. Čeka nas teško vrijeme. To je realna slika. To je istina. Jedino s istinom, realnom slikom i na temeljima demokracije možemo graditi Odgovornu Hrvatsku 2.0. Izađite na izbore, birajte odgovorno! Birajte koaliciju Demokrata i Hrvatskih laburista!“ – poručio je Mrsić

Sisak – Za koaliciju Demokrati i Hrvatski laburisti, Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata predvodio je delegaciju koalicije stranaka koja je sudjelovala na obilježavanju Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica kod Siska.
Photo: Nikola Čutuk/PIXSELL

Poručili su kako se danas za Hrvatsku borimo odgovorno, istinom i hrabrošću jer ne smijemo dopustiti da se unište demokratska načela koja jamče jednakost svih hrvatskih građanki i građana po svim osnovama. Borimo se za solidarnost, javni interes i odgovorno političko upravljanje, istakli su koalicijskih partneri.

„Antifašizam je ove prostore odredio i opredijelio, da njega nije bilo ne bi bilo ni integracije Istre, Rijeke, Zadra, otoka i cijele Dalmacije u nacionalni korpus hrvatskog, odnosno kad govorimo o Istri i slovenskog naroda.“ – kazao je Kajin te naglasio kako su Brgudac, Lipa, Šajini, Bokordići, simbol stradanja naroda Istre za vrijeme 2.svjetskog rata.

 

| Broj posjeta: 14 |

Želite li komentirati? Objava: "Izborimo se za odgovornu i demokratsku Hrvatsku 2.0"

Imate li komentar?