Laburisti PGŽ-a zaključili kampanju u Opatiji

Hrvatski laburisti – Stranka rada posljednji dan kampanje proveli su na Opatijskoj tržnici gdje su se  s građanima družili nositeljica liste, Jelena Krpan i predsjednik Laburista David Bregovac. Bregovac i Krpan poručili su da im je drago da su za kraj ostavili upravo Opatiju, zato što su u razgovoru s građanima uvidjeli da se njihov rad pomno prati u Opatiji te da ih Opatijci podržavaju što je vidljivo i iz gužve na štandu koja se stvara tijekom cijelog prijepodneva.

Hrvatski laburisti Primorsko-goranske županije samostalno izlaze na izbore za Županijsku skupštinu, a nositeljica liste je dosadašnja županijska vijećnica Jelena Krpan koja je predstavljajući listu poručila “Naša lista nije samo formalno ispoštovala načelo o ravnopravnosti žena u politici, već je ženama dala prednost, i to ne samo činjenicom da žena nosi listu već i činjenicom da su žene u većini. Dakle među 23 žene i 22 muškarca na našoj listi nalaze se dosadašnji i budući županijski, gradski i općinski vijećnici te kandidati za općine Fužine (David Bregovac), Kostrena (Gordana Vukoša) i Omišalj (Nikola Dujmović), a pokrivamo Gorski kotar (Fužine, Čabar, Skrad), otoke (Krk, Rab, Mali Lošinj), općine Kostrena i Viškovo te gradove Opatiju i Rijeku“.

U dosadašnjem radu u županijskoj skupštini dokazali smo se kao konstruktivna oporba. Zahvaljujući marljivom radu naših vijećnika, brojnim amandmanima, javnim apelima, inicijativama  i vijećničkim pitanjima uspješno smo se izborili za podizanje kvalitete i sigurnosti života u PGŽ. Aktivno smo se zalagali za društvenu pravednost (borili smo se za prava beskućnika, siromašnih, osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju), rješavali probleme od općeg interesa (na našu inicijativu popravljena je cesta u Delnicama kod Doma zdravlja i sačuvana su radnja mjesta u MIDU, 3. MAJ), brinuli o zdravlju i sigurnosti građana PGŽ (npr. organizirali smo tematske sjednice posvećene DINI u Omišlju i Ini u Urinju čime smo osigurali dežurstva vatrogasaca u Dini te natjerali odgovorne da provedu sanaciju onečišćenja mora). Posebno smo ponosni što smo amandmanima osigurali 200 000 kn za kulturne i sportske sadržaje djece Gorskog kotara i otoka te 200 000 kn za programe podizanja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju.

Naš program za ove izbore pokriva tri društvena područja: gospodarstvo, socijalna politika i mladi te ekologija. U gospodarstvu cilj nam je iskorištavanjem postojećih prirodnih resursa i potencijala zaustaviti depopulaciju i potaknuti razvoj nerazvijenih dijelova županije s naglaskom na Gorski kotar i otoke, a to je moguće većim postotkom povlačenja sredstava iz Eu fondova. Kada govorimo o socijalnoj politici i mladima, cilj nam je zadržati mlade u PGŽ te svim stanovnicima omogućiti dostojan obiteljski život, što je moguće ostvariti provedbom kvalitetne socijalne politike i jačanjem suradnje s udrugama civilnog društva. U ekologiji, cilj nam je svim građanima osigurati život u zdravom i sigurnom okruženju.

Građanima Primorsko-Goranske županije, Krpan je poručila: „U županijskoj skupštini bili smo glas razuma te smo često posredovali između dviju suprotstavljenih strana kako bismo u političkim prepucavanjima zaštitili interes građana. Trebalo je imati hrabrosti za samostalan izlazak na izbore za PGŽ, a obilazeći županiju uvjerili smo se da imamo i podršku građana. Naš uspjeh na ovim izborima ovisi samo o tome hoće li svi oni koji nas doista podržavaju u nedjelju izaći na izbore i zato ih ovim putem pozivam da to učine. Svaki vaš pojedini glas je bitan i upravo vaš glas može biti taj koji će napraviti razliku između toga hoćemo li i iduće četiri godine moći postavljati vaša pitanja i rješavati vaše probleme ili ne. Skupština bez Laburista ne bi bila ista. Ako želite da politika izvire iz istine, poštenja, društvene pravednosti, znanja i rada, zaokružite listu broj 5. S nama ste sigurni da će većina u skupštini raditi svoj posao, jer ćemo ih mi kao dokazana konstruktivna oporba, na to tjerati “

Laburisti na ove izbore izlaze pod sloganom:

PUNa VAM JE Kapa? Birajte laburiste!“

| Broj posjeta: 109 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti PGŽ-a zaključili kampanju u Opatiji"

Imate li komentar?