Ogranci u iseljeništvu?

Slavonski Brod 17. srpnja 2017. – Danas sve više slušamo o velikim uspjesima ove Vlade, a nevjerojatan je podatak da se po prvi puta nakon dugo vremena broj prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje spustio ispod 200 000. Naravno, pri tome nema novih podataka koliko je otvoreno novih radnih mjesta, odnosno koliko je više zaposlenih, a koliko je naših sugrađana otišlo raditi u druge zemlje poput Norveške, Švedske, Austrije, Irske ili recimo Njemačke koja je službeno objavila da je preko 55 000, samo prošle godine, naših sugrađana počelo raditi u Njemačkoj.

Naravno da su za Vladu hvale vrijedni podatci o smanjenju radnika na Zavodu za zapošljavanje, no podatke o odlasku mladih, starih pa i čitavih obitelji se prešućuju, sukladno tome možemo zaključiti da Vlada radnike smatra nepoželjnim, nepotrebnim ili nezanimljivim.

Isto tako se osjećaju i naši sugrađani koji zbog nemogućnosti preživljavanja napuštaju svoje domove i odlaze u zemlje gdje će raditi i dobivati uredne i redovite plaće.

Nešto slično se događa i u Slavonskom Brodu gdje se sve više potenciraju odlični uspjesi turizma, gdje se po korzu sluša kako je dobro raditi u Austriji, Njemačkoj, Irskoj, Švedskoj, Norveškoj ili Švicarskoj, a uz “kej” sve više čujemo strane jezike…

Budući da veliki broj građana Hrvatske razmišlja o napuštanju, tako su i laburisti ogranka Slavonski Brod doživjeli da im je preko četvrtine članova izvan grada i predlažu da se od sada pokušaju organizirati ogranci u izbjeglištvu, a da članovi koji već rade u drugim zemljama od sljedećeg sastanka izvršnog odbora u kolovozu, počnu upoznavati naše sugrađane o prednostima i nedostacima rada izvan RH.

Zoran Popović
Predsjednik ogranka
Slavonski Brod

| Broj posjeta: 61 |

Želite li komentirati? Objava: "Ogranci u iseljeništvu?"

Imate li komentar?