Hrvatski laburisti – stabilna treća politička opcija u Hrvatskoj

„Hrvatski laburisti već su dvije godine, kako pokazuju sve relevantne ankete, stabilna treća politička snaga u Hrvatskoj, neovisno o tome je li riječ o ispitivanju popularnosti stranaka pojedinačno ili koalicijskih saveza“, izjavio je predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar, komentirajući najnovije istraživanje CRO Demoskop. Istraživanje pokazuje kako Hrvatski laburisti u ožujku uživaju potporu sedam posto građana, što je rast u odnosu na prošlomjesečnih 6,8 posto.

„Unatoč pojavi novih političkih opcija poput Orah-a, Nacionalnog foruma ili neovisne liste Milana Bandića, rezultati istraživanja javnog mišljenja pokazuju da nam anketna potpora ne pada, nego, štoviše, iz mjeseca u mjesec raste, što znači da novi akteri na političkoj sceni na uzimaju birače Hrvatskih laburista nego ih nalaze na nekom drugom dijelu političkog spektra“, ustvrdio je Lesar.

Kazao je i kako je već sada jasno da će Hrvatski laburisti imati presudni utjecaj u sastavljanju iduće Vlade te istaknuo kako „smo spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku na temelju svog programa“.

Lesar dodaje i kako redovita mjesečna anketa Pollwatch2014, pod sponzorstvom Europskog parlamenta i fondacije Otvoreno društvo, Hrvatskim laburistima u ožujku predviđa dva zastupnička mjesta u Europskom parlamentu nakon izbora u svibnju, što također potvrđuje poziciju Hrvatskih laburista kao neupitne treće opcije i alternative propalim politikama SDP-a i HDZ-a.

Najnovija predviđanja daju laburistima 2 zastupnika u Europskom parlamentu

Hrvatski laburisti – Stranka rada po najnovijim predviđanjima Poll Watcha dobiva 2 zastupnika u Europskom parlamentu. Grupacija kojoj pripadaju, Ujedinjena europska ljevica/Nordijska zelena ljevica postaje treća grupacija po snazi u Europskom parlamentu sa 67 zastupnika.

Prema sadašnjim procjenama HDZ i koalicijski partneri dobivaju 4, SDP s partnerima 3, Hrvatski laburisti 2, OraH 1 i Savez za Hrvatsku po 1 zastupnika.

Sadašnjeg europarlamentarca Nikolu Vuljanića raduju rezultati jer pokazuju da laburisti idu u pozitivnom smjeru te da se napokon polako razbija te bipolarnost i građani uviđaju da SDP i HDZ vodi istu politiku.

„Nadam se da će građani prepoznati vrijednosti i kvalitete za koje se netko zalaže a ne samo nabijanje govora na plenarnim sjednicama.“ – rekao je Vuljanić.

Poll Watch provodi istraživanja na dva puta mjesečno pa se nova predviđanja o rezultatima izbora za Europski parlament mogu očekivati za 14 dana.

| Broj posjeta: 917 |

Želite li komentirati? Objava: "Hrvatski laburisti – stabilna treća politička opcija u Hrvatskoj"

Imate li komentar?