HDZ-ov regionalni razvoj svodi se na crkavicu bez partijske iskaznice

Bahat i sramotan je pristup Plenkovića i HDZ-a prema Gorskom kotaru jer odugovlače donošenje mjera za razvoj brdsko-planinskog područja koje mogu osigurati daljnji razvoj manje razvijenih hrvatskih područja, poručio je David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista i načelnik Općine Fužine iz Delnica sa današnje konferencije za novinare.

„Gorski kotar spada u regiju kojoj HDZ-ova politička svita posveti svega dvadesetak minuta uoči izborne promocije, nakon toga naš kraj pada u zaborav. Milijuni koje promoviraju za kvazi ravnomjeran regionalni razvoj primarno odlaze HDZ-ovim lokalnim šerifima gdje dobar dio završi u privatnim džepovima.“ – poručio je Bregovac iz Delnica.

Komentirao je kako žitelji Gorskog kotara nisu vidjeli sve te silne milijune koje Plenković promovira u izbornoj kampanji. Od 84 milijuna kuna koje je nedavno tehnički ministar Pavić paradno podijelio, općina Fužine dobila je 100 tisuća, a 60 milijuna je otišlo na HDZ-ove općine i gradove. HDZ-ov regionalni razvoj svodi se na crkavicu bez partijske iskaznice i to znaju ptice na grani, rekao je Bregovac.

Grad Delnice, općine Fužine i Brod Moravice još čekaju podršku od 25 milijuna kuna za izgradnju vodovodno-kanalizacijskog sustava što je osnova bilo kakvog daljnjeg razvoja. „HDZ-ova taktika odugovlačenja i zavlačenja dobro je poznata nama Goranima. Samo Općina Fužine čeka 5,4 milijuna kuna za vrtić koji smo izgradili točno prije godinu, a Agencija još nije isplatila odobrena sredstva iz EU fondova.“ – kazao je Bregovac.

Agencije koje ne funkcioniraju za sve jednako, administrativni aparat koji samo radi za HDZ loš je način upravljanja koji našu zemlju gura u provaliju, kazao je. Ravnomjeran regionalni razvoj Gorskog kotara i svih manje razvijenih područja Hrvatske treba se zasnivati na uređenom i pravednom sustavu koji će osigurati osnovu za daljnji gospodarski razvoj, poručio je.

„Radnicima u Gorskom kotaru i Hrvatskoj trebamo rasteretiti plaće jer najveće demografske mjere leže u isplatama plaća radnicima od kojih mogu pristojno živjeti.“ – kazao je Dalibor Fak, član Hrvatskih laburista i kandidat broj 3. na listi 10. u VII. izbornoj jedinici, koalicije Demokrati, Hrvatski laburisti, Lista za Rijeku i Zeleni savez-zeleni. Uređena zemlja je poželjna zemlja, a to Hrvatska trenutno nije, što govore naši mladi koji se iseljavaju trbuhom za kruhom, kazao je Fak.

Nužno je srediti postojeće stanje, komentirao je Fak. Mali broj radno aktivnih ljudi koji rade u na području Gorskog kotara vrlo su često, zbog nedostatka radnih mjesta, žrtve bezobzirnog iskorištavanja od strane poslodavaca koji ih za maksimalno radno opterećenje „nagrađuju“ minimalnom plaćom i lošim uvjetima rada počevši od pitanja sigurnosti na radu do zaštite od vremenskih uvjeta, istaknuo je Fak. Dodao je kako je Gorski kotar malo područje s još manje gospodarskih subjekata i jednostavno se mogu provoditi striktne kontrole uvjeta u kojima radnici rade kao i naknada koje im se isplaćuju.

„Donijet ćemo mjere razvoja brdsko-planinskog područja koje će omogućiti napredak ovog kraja, osigurati pravedne plaće radnicima i osigurati  porezne olakšice poslodavcima koji rade ovom kraju jer rade u otežanim uvjetima.“ – poručio je Dalibor Fak.

| Broj posjeta: 61 |

Želite li komentirati? Objava: "HDZ-ov regionalni razvoj svodi se na crkavicu bez partijske iskaznice"

Imate li komentar?