Vjerujem u našu laburističku priču

Četvrta je godina da sam članica Hrvatskih laburista – Stranke rada, a četvrta je godina i samoj stranci. Među prvima sam u Trogiru, kao i SD županiji, koja se učlanila u stranku. Sudjelovala sam u osnivanju drugih ogranaka i podružnice. Obnašala funkcije tajnice ogranka Trogir, tajnice podružnice SD županije, predsjednice ogranka Trogir (do sinoć). Sudjelovala u svim akcijama, kampanjama za troje izbore, bila na zadnjim nositeljica liste, druga na županijskoj listi, 5.-a na listi 9.-e IJ za parlamentarne izbore. Članica sam NV-a i od sinoć članica IO-a Trogir.

Zašto ovo pišem? – Zato da se vidi da sam aktivno radila u stranci u Dalmaciji, posebno u Trogiru. Radila sam puno, želeći i svojim primjerom pokazati da je ono za što se laburisti zalažu i koga zastupaju budućnost. Međutim, u mojoj (našoj) Dalmaciji, kao ni u Trogiru te ideje, ma kako realne, neminovne bile, ne dopiru do svijesti naših sugrađana. Čak ni do svijesti većine članova ogranka i podružnice. Previše su nas isprogramirali da mislimo da je sve uzaludno, da se moramo ‘snalaziti’ kako god možemo, tražiti veze i vezice za ovo i ono, i većina se upravo tako i ponaša. A onda, ipak, shvate da su to što oni dobiju mrvice i da su poslužili nekim drugima (uglavnom nesposobnim i/ili nemoralnim) da nastave putem kojim ovo društvo, sad već, decenijama ide – prema nazad.

Ali, kako sam po prirodi optimistična, iako kritična i buntovna , vjerujem i da se stanje, istina sporo, mijenja. Članstvo se profilira, neki su i otišli jer su, najčešće, zalutali u ovu stranku. Nadam se da će oni što su ostali i oni koji će doći iskreno i otvoreno, kao što sam i ja dosad, promovirati laburističke ideje, provoditi politiku za pravednije i sretnije društvo. Da cilj neće biti osobna korist nego zajedničko dobro, koje će se ostvariti kroz našu laburističku priču – priču u koju itekako vjerujem!

Anica Bodrožić

| Broj posjeta: 1.123 |

Želite li komentirati? Objava: "Vjerujem u našu laburističku priču"

Imate li komentar?