Ideologija i egzistencija

Vladi se kao “naručeno” dogodilo referendumsko pitanje o braku, pa se na sve moguće načine potiču i razvlače polemike o toj, u ovom trenutku nevažnoj temi, uključujući i odgađanje referenduma, jer dok se raspravlja o bezveznim temama, gubi se dragocjeno vrijeme te prolaze mimo pažnje javnosti nesposobnost i opasni protuustavni potezi Vlade koji produbljuju teško stanje ekonomske krize, što je suštinski štetno za sve građane RH.

Da li se jednim imenom naziva zajednica muškarca i žene, a drugim ili istim imenom istospolna zajednica, potpuno je nevažno, a ono što je doista važno jest da li će ti ljudi imati radna mjesta i sredstva za život dostojan čovjeka, kako im to garantira Ustav ili ne. Stoga treba protestno odbijati svaku raspravu o bezveznim temama i posljedično gubljenje vremena, tako dugo dok se ne riješe suštinski i gorući egzistencijalni problemi naših građana i države.

***

U aktualnom trenutku, kada su građani RH napokon trebali osjetiti jednu rijetku blagodat tržišne utakmice, konkretno u smanjenu cijeni struje, Vlada RH panično i antisocijalno sprečava nasušno potrebno pojeftinjenje i sprečava ostanak tih nekoliko kuna u džepu građana na način da uredbom višestruko povećava trošak financiranja tzv. obnovljivih izvora energije i to sada, na vrhuncu ekonomske krize, u trenutku kada RH gubi na stotine radnih mjesta dnevno, dakle toliko obitelji gubi izvore prihoda.

Odakle Vladi ideja, snaga, a pogotovo vrijeme za smišljanje drskih novih načina dodatnog povećavanja životnih troškova otprije osiromašenom narodu, umjesto da svu svoju energiju i vrijeme koristi samo za svoju primarnu zadaću, a to je pokretanje i otvaranje novih radnih mjesta u proizvodnji, obrnuto, Vlada je ostvarila 4,5% pada zaposlenih u industriji u odnosu na prošlu godinu. Ako Vlada ne zna niti osmisliti, a kamoli pokrenuti proizvodnju, a svjedoci smo da ne zna, jer se stanje godinama neprekidno pogoršava, onda građani takvu Vladu ne trebaju. (Ante Horvat)

| Broj posjeta: 794 |

Želite li komentirati? Objava: "Ideologija i egzistencija"

Imate li komentar?