PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: NASTAVI LI SE PROSVJEDNI KAOS, VLADA ĆE SNOSITI ODGOVORNOST

U svjetlu proteklih događaja u središtu Zagreba, ali i drugih hrvatskih gradova, Hrvatski laburisti – Stranka rada smatraju kako je jedino rješenje koje ova Vlada može ponuditi MOMENTALNA OBZNANA TERMINA ODRŽAVANJA IZVANREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA U RH, pri čemu mora prihvatiti činjenicu da do tog dana (u vrlo skoroj budućnosti) funkcionira kao tehnička vlada. Sve drugo, sva zavlačenja i odugovlačenja neronovski su postupci i izazivanje scenarija kojeg nitko ne želi. Nemojte poput rimskog diktatora zapaliti Zagreb i Hrvatsku! Nemate na to pravo! Neodgovorna i neželjena vlada izaziva anarhiju, a ovu Vladu zaista više nitko ne želi.

Hrvatski laburisti – Stranka rada upravo su proveli uspješnu akciju prikupljanja potpisa građana kojima se zahtijeva ostavka aktualne Vlade Republike Hrvatske. To je nesumnjivo legitimni postupak i način kojim se Vladi ukazuje na to da joj je rok trajanja prošao i da svojim ostankom čini nemjerljivu štetu hrvatskoj državi i društvu, svim građanima, pa i onima koji su ju izabrali.

Smatramo kako su i svi javni prosvjedi protiv Vlade legitimni i legalni, bez obzira s koje strane dolaze, pod uvjetom da se ne krše zakoni, ne dovode u pitanje životi i zdravlje građana i njihova imovina.

Upravo zato oštro osuđujemo huliganske i razbijačke postupke grupe (uglavnom mlađih) građana Zagreba koji su svojim postupcima i neprimjerenim nasilničkim ponašanjem pokazali da im je stalo samo do destrukcije, uništavanja i kaosa. Takve grupe razbijača nemaju i ne mogu imati podršku niti jedne političke opcije, kao niti jednog ozbiljnog čovjeka u ovoj državi. To nam zaista ne treba.

Nažalost, šanse su svakim danom sve veće da će neorganiziranog i kaotičnog nasilja biti svakodnevno i da će eskalirati intenzitetom. Vlast, naravno, može represijom privremeno rastjerati takve rušilačke pohode, ali ne ih i spriječiti.

Nastave li se prosvjedi i kaos po ulicama hrvatskih gradova Vlada RH jedina će snositi odgovornost.

Predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada

Dragutin Lesar

| Broj posjeta: 2.417 |

1 komentar u "PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: NASTAVI LI SE PROSVJEDNI KAOS, VLADA ĆE SNOSITI ODGOVORNOST"

  1. apsolutno!
    još treba obratiti pozornost da se promjena desi ćim prije jer bi nam mogla naj… sezona. Za aktalnu vlast me ne čudi da ih baš briga, čak mislim da bi i htjeli upropastiti sezonu samo da mogu odgovornost svaliti na ljude željne promjene. obzirom da je sezona jedini hrvatski izvoz mislim da je užasno važno da se situacija ne semo promjeni do tada nego i stabilizira tako da možemo iskoristiti ljeto za punjenje proračuna. Ako se to ne uspije, jesen će biti jako teška ( možda i preteška) a trenutni vladajući će se naslađivati lošoj situaciji i poručivati će ljudima: “htjeli ste promjene, sada ih imate”.
    gospon Lesar, ČIM PRIJE!!!!
    baba

Imate li komentar?