NAJAVA AKCIJE Nećemo dopustiti novu pljačku Hrvatske

Hrvatski laburisti-Stranka rada pokreću nacionalnu akciju STOP RASPRODAJI HRVATSKE

Iako iz Vlade demantiraju da se ide u rasprodaju hrvatskih tvrtki od strateške i nacionalne važnosti, činjenica je da je i dalje otvoren natječaj do 3. svibnja ove godine u kojem se traže ocjene stanja za “prodaju trgovačkih društava bez prethodno obavljenog restrukturiranja” i “prodaju trgovačkih društva uz prethodno obavljeno restrukturiranje“.

Radi se o listi od 54 tvrtke, među kojima se nalaze i Hrvatske autoceste, Janaf, HEP, Plinacro, Hrvatske šume, Hrvatska lutrija, ACI, Jadrolinija, Zračne luke, Hrvatska pošta, Petrokemija i Brijuni Rivijera, Odašiljači i veze d.o.o., i niz drugih.

Hrvatski laburisti-Stranka rada su protiv bilo kakve mogućnosti prodaje i privatizacije hrvatskih tvrtki zbog vrlo jasne činjenice – na popisu se nalaze strateške infrastrukturne tvrtke od državnog interesa koje se ne prodaju, niti se privatiziraju u zemljama u kojima je kapitalizam puno jačeg intenziteta.

Sjetimo se samo privatizacije Hrvatskog telekoma i kako je to završilo, uz sve ostale tvrtke koje su šapatom pale u divljoj privatizaciji i pretvorbi, gdje su nas opljačkali i gdje je većina radnika izgubila svoje radno mjesto. Ovoj Vladi ne vjerujemo da procjenu tih tvrtki izvodi samo radi uvida u njihovo stanje, jer obzirom na sve dosadašnje poteze, činili su sve samo ne štitili interese Republike Hrvatske.

Radi svega toga, Hrvatski laburisti će u narednom periodu pokrenuti niz prosvjeda protiv rasprodaje Hrvatske, kako bismo spriječili da se daljnjim postupcima čini šteta našim građanima i državi.

Predsjednik Hrvatskih laburista
Tomislav Končevski

| Broj posjeta: 1.235 |

Želite li komentirati? Objava: "NAJAVA AKCIJE Nećemo dopustiti novu pljačku Hrvatske"

Imate li komentar?