Kreće akcija Hrvatskih laburista – PIŠITE VLADI – OSTAVKA!

Temeljem mojih prava zajamčenih Ustavom Republike Hrvatske, svojom voljom i bez ikakvih pritisaka ZAHTIJEVAM da podnesete ostavku, jer ste u sedam godina vladanja Hrvatsku doveli do bankrota, radnike pretvorili u roblje, nezaposlene učinili očajnima, umirovljenike pretvorili u sirotinju i sve nas odveli u dužničko ropstvo.” – ovim pismom pokrećemo do sada najveću akciju kojom svim građankama i građanima dajemo mogućnost da izraze nezadovoljstvo stanjem u državi i pokrenu željene društvene promjene.

ZAŠTO?

SEDAM GRIJEHOVA ZBOG KOJIH OVA VLADA MORA ODSTUPITI

Za grijehe koje je ova vlast u sedam godina počinila prvo mišlju, potom riječju a najviše djelom i propustom, ne bi bila dovoljna podeblja knjiga, a kamoli ovo pismo. Zato ćemo vas, koji živite od svojeg (minulog) rada ili bezuspješno tražite posao, podsjetiti na “samo” sedam glavnih grijehova zbog kojih vlast mora odstupiti.

1. grijeh: OHOLOST vlasti koja se – čim je primila uzde u ruke – odmetnula od građana. Umjesto da se posveti vama, Vlada misli na sebe. Vlada ne služi vama, ona upravlja vašim životima. A predlagali smo im da dužnosniku prestane mandat ako se dokaže sukob interesa. Nisu htjeli!

2. grijeh: POHLEPA i lakomost, za apsolutnom moći i novcem, na osobnim računima i stranačkim crnim fondovima. Sebi i svojima priskrbili su sigurnost, a radnicima ulicu i burzu. A predlagali smo im da naprave reviziju svih 14 kategorija povlaštenih mirovina, da ih sve ukinu i iz mirovinskog sustava izuzmu sve mirovine koje nisu temeljene na stažu, osiguranju i plaćenim doprinosima. Nisu ni to htjeli!

3. grijeh: ZAVIST prema vrsnijima od sebe. Zavidi na hrabrosti onih koji se usude braniti nacionalne i interese radnika. Zavidi na čistim rukama i obrazu, na poštenju i iskrenosti, odlučnosti i solidarnosti. Na svemu što ona sama nema. A predlagali smo im da ne proganjaju pametnije od sebe, da maknu ljepljive prste iz javnih poduzeća. Nisu htjeli!

4. grijeh: SRDŽBA na sve one koji im se ne dive. Zbog čega? Sustavne, višegodišnje pljačke i uništavanja industrije?! A tražili smo da vrate narodu sve što je ukradeno u privatizaciji, da vrate harač kojim smo svi mi punili kasu dok su ju oni – praznili. Da vrate narodu ono što su ukrali posljednjih 7 godina. Nisu htjeli!

5. grijeh: BLUD jer zlorabi druge radi vlastita zadovoljenja i zadovoljenja najbogatijih. Blud, jer pljačka siromašne, kako bi bogate učinila još bogatijima, blud, jer podržava visoke kamate i deviznu klauzulu. A predlagali smo im da neisplatu plaća i neplaćanje doprinosa proglase kaznenim djelom. Predlagali smo im da ukinu deviznu klauzulu na bankarske kredite i pomognu prezaduženim građanima. Nisu htjeli!

6. grijeh: NEUMJERENOST i proždrljivost u nezasitnoj težnji za vlašću. Pola Vlade je pritvoreno, osuđeno ili se sumnjiči za kriminal, ostatak je nesposoban spriječiti afere ili ga indiferentošću i skrivanjem potiču, a ipak se grčevito drže vlasti. A predlagali smo im, da državnim dužnosnicima koji su pritvoreni, osuđeni na zatvor ili su u bijegu, uskrate pravo na plaću. Nisu htjeli!

7. grijeh: LIJENOST ili NEHAJ u obavljanju posla za koji ih plaćamo. Prave nas budalama i uživaju u privilegijama koje vi ne možete ni sanjati. A predlagali smo im da prosječnu mirovinu postupno podignu s 40 na 50 posto prosječne plaće, minimalnu plaću sa sadašnjih 39 na 42, a postupno na 50 posto prosječne plaće. Nisu htjeli!

Za sebe su napravili sve! A za vas? Ako se slažete da je ova vlast počinila makar i jedan od ovih sedam grijehova i ako mislite da je činjenje tih grijehova i vama sjelo na leđa, potpišite ovo pismo za ostavkom Vlade.

Preuzmite letak u formatu pogodnom za ispis na računalu (pdf):

Pisite Vladi - Ostavka!

KAKO?

Potpisom pisma. Od utorka 1. veljače u svim većim gradovima i mjestima diljem Hrvatske na štandevima Hrvatskih laburista – Stranke rada možete potpisati pismo i staviti ga u za to predviđenu kutiju. Sva prikupljena pisma na kraju akcije predati ćemo Vladi Republike Hrvatske.

Također, pismo možete preuzeti i sa ovih stranica, ispisati ga, potpisati i donijeti na neki od naših štandeva. Dakako, pismo slobodno možete umnožavati i dijeliti na potpis prijateljima, ukućanima, susjedima..

Preuzmite pismo u formatu pogodnom za ispis na računalu (pdf, doc):

Pisite Vladi - Ostavka! - PISMO

GDJE?

Potražite naša označena potpisna mjesta u svom gradu. Popis mjesta gdje se pismo može potpisati dostupan je ovdje:

popis mjesta akcije

Popis se, sukladno dobivanju dozvola za postavljanje potpisnih mjesta (štandeva) svakodnevno ažurira.

POTPISI PUTEM INTERNETA

Za sve vas koji želite pisati vladi, a to niste u mogućnosti učiniti na našim potpisnim mjestima, otvorili smo mogućnost potpisa preko interneta.

Sve što trebate učiniti je otvoriti potpisno pismo i slijediti upute!

Potpišite pismo putem interneta

Podsjećamo vas da svakog radnog dana do 18. veljače u vremenu od 10 do 16 sati pozivom na telefon (01) 88 90 750 možete dobiti sve informacije o akciji.

ŽELITE SE UKLJUČITI U AKCIJU?

Ukoliko se želite aktivnije uključiti u provedbu akcije, tj. provesti dio svog slobodnog vremena sa našim aktivistima na potpisnim mjestima, molimo vas javite se našim voditeljima akcije u vašem mjestu.

Popis voditelja akcije nalazi se ovdje (popis se također ažurira):

popis mjesta akcije

ČESTA PITANJA U VEZI AKCIJE (popis će se nadopunjavati)

Je li organizirano i internet postpisivanje?

Da.

Potpišite pismo putem interneta

Postoji li vaša akcija i na Facebooku?

Ne. Akciju želimo provesti isključivo izvan domene društvenih mreža.

Nisam član/ica stranke. Mogu li se uključiti u akciju?

Naravno. Dobrovoljni volonteri i volonterke uvijek su dobrodošli. Molimo vas javite se nekom od voditelja akcije u vašem mjestu.

Do kada će akcija potpisivanja trajati?

Okvirno do 18. veljače.

Što u slučaju da Vlada odluči dati ostavku?

Onda se raspisiju prijevremeni izbori.

Mogu li se pisma slati poštom direktno Vladi?

Mogu.

Mogu li potpisano pismo poslati vama, a da ga vi predate Vladi?

Da. Pismo možete poslati na našu adresu Ilica 108, 10000 Zagreb.

| Broj posjeta: 16.815 |

16 komentara u "Kreće akcija Hrvatskih laburista – PIŠITE VLADI – OSTAVKA!"

 1. Idemo gospodo…ako se nista ne pokrene, gdje ce ovima biti kraj.
  Sramota me vise Jace i Seksa i Milanovica i Jurjevica.
  Moze li doci netko ko vrijedi vise od Sanadera, Vidosevica…
  Ajmo braco da ne dodje Egipat, ucinimo nesto!
  Stipe Vlaho,Dubrovnik

 2. potpisao sam danas

  vrijeme je da ova vlada odstupi!!!!!

 3. Na žalost fali vam 8. smrtni grijeh: Vlada je dozvolila da već 16 godina traje ekonomska okupacija sa posljedicom ekonomskog ropstva. Naime, smjena vlade neće riješiti ovaj smrtni grijeh, koji je najvažniji. sites.google.com/site/financijskisustav/od-problema-do-rjesenja

 4. ne bi bilo loše da i dođe Egipat

  tako da svaka iduća vlast ima, barem, malo

  straha i respekta prema ovom izmrcvarenom narodu

 5. Poštovani prijatelju Dragec.

  Mene zaista zanima koja je svrha prikupljanja ovih pisama vladi ???
  Znamo da zbog toga vlada neče dati ostavku.
  Hočete li opet kao u slučaju ZOR-a skupiti potpise koji neče značiti ništa do obično slovo na papiru.

 6. Zamislite…barba Luku, Vesnu, Seksa, Nadan, Stipu, pa nekava Djakica, pa Jacu, pa ove nove…Milosevica,Kalmetu, Stipu Mesica…ima ih jos!
  E kome je to potrebno…
  Ako ih ne pometemo odmah, nece nam pomoci ni Rojs s svojim bagerima.
  Ljudi moji, je li ovo moguce…u maloj balkanskoj zemlji za veliki, veliki, lopovluk…
  Zovi, zazivavaj Matiju Gubeca…
  Boze dragi, smiluj nam se; je li ostalo ista ?
  I jos putuju, stavljaju kamene temeljce,uh,uh,oprosti nam boze…imamo i mi svoje hrvate…a jada braco draga!
  Marko Stipic iz Rijeke

 7. 7 smrtnih grijeha,nije sve što mući ovu vladu,no pogledajmo istini u oči,sve dok kaptol bude podržavao i prešutno odobravao da se ti grijesi od strane vlade i dalje dešavaju uz široke osmijehe svih aktera u vladi,biti će teško napraviti iskorak ka ozdravljenju.Pogledajmo drugu najjaču stranku,priča galami ali ništa konkretno ne ćini da se stvar pokrene sa mrtve točke.Bravo laburisti imate podršku velikog broja građana.

 8. I što sad, mi smo potpisali. Što dalje, kad skupite potpise što ćete s njima? Kakva vam je namjera, cilj? Hoće li biti kakve koristi ili je to samo još jedan igrokaz?

 9. dragec, potpisal sam jucer!
  Oce li ovi sad odstupiti?

 10. Ako odstupe ,koga cemo birati???? Tko moze Hrvatsku sada odvesti na pravi put.Ja vise ne vjerujem nikomu od aktivnih politicara.

 11. Ova akcija ima dublji značaj, znamo da vlada neće odstupiti zbog toga, ali moraju znati da netko u ovoj državi ima kome je stalo do radnika, da se nešto uradi, da ne kukamo kod kuće i da ne stišćemo zube kad nas sustavno uništavaju i kradu.Ovu državu su stvarali naši djedovi, očevi i mi sami, a sada uživaju samo odabrani.Ovim i sličnim akcijama želimo poručiti da je nama stalo, i da se može drukčije.Nemojte klonuti duhom, dignite glas,neka nas čuju i vide, neka znaju da radništvo još živi i da će uz pomoć SVOJE stranke preživjeti.

 12. Imate koga birati, nemojte gubiti nadu jer to ide u prilog onima koji nisu pošteni i ne žele dobro ni sebi ni narodu kojeg predstavljaju. Birajte poštene, odgovorne iz svojih redova, redova radništva.Pozdrav i više optimizma.

 13. Podrzavam, ali…Nije li malo kasno za ovakvu akciju?! Dok se mi potpišemo, dok vi pregledate i prebrojite, dok im predate pa dok oni prebroje i provjere, eto izbora! Tako će reći Šeks i njegovih sedam ustavnih patuljaka. Testirate li podršku laburistima i je li vam ovo samo uranjena predizborna kampanja?

 14. Hrvati, shvatite, mi imamo vlast prema našem “feudalnom” Ustavu, a ne državnu upravu koja mora za sve pitati nas, hrvatski narod, jedinu stvarnu vlast u demokraciji. Dakle, ova vlast vlada i ne pita nikoga. Osim toga oni koji vladaju su uvijek luđaci i zločinci. Može li si tko zamisliti da se takvi na vlasti obaziru na nas?

  Naša propast je nezaustaviva. Većina zastupnika u saboru su vlast ili HDZ, a većina oporbenih nije ništo bolja. Licemjerna ološ. I sve to s dobrim opravdanjem. Vlast obilato hrani trećinu biračkoga tijela na svojim jaslicama i zato je ta vlast tako sigurna da ju nitko ne može srušiti.

  Druga trećina birača bi htjeli boljitak svojoj domovini, ali ima i treća trećina smušenih kojima je sve svejedno.

 15. Samo bih htjela reći kako me ovo veseli. Imam 18 godina, mlada sam. Svi govore kako su mladi neadekvatni za politiku, ali ja ovako ne mogu. Strah me, upisujem se na fakultet, strah me fakulteta i traženja posla i života u ovoj smijuriji od države. Razmišljam o odlasku iz Hrvatske, ali srce i duša me boli. Ako ne zbog mene, zbog mojih roditelja, bližnjih, prijatelja.. Želim promjene i želim ovakve akcije i želim ovakve ljude da mi pomognu ne strahovati od odrastanja. Moje nade su u vama. Ako se dovoljno ljudi probudi iz vakuuma svijesti “svejedno mi je” promjene će doći. Samo se molim za to da dođu što prije. Sve najbolje!

 16. Hvala, svaka čast 🙂

Imate li komentar?