Švicarac divlja, a premijerka se češlja

U nedjelju 17. srpnja 2011. u 11 sati, ispred Hrvatske narodne banke u Zagrebu (Trg hrvatskih velikana), Hrvatski laburisti – Stranka rada održati će konferenciju za novinare pod nazivom: “Švicarac divlja, a premijerka se češlja”

O čemu se radi?

Prije osam mjeseci javnim smo pismom zatražili od guvernera Hrvatske narodne banke g. Željka Rohatinskog da pokrene inicijativu ukidanja valutne klauzule. Iako se tada našoj inicijativi oštro suprotstavio, i guverner danas šalje signale Vladi i Saboru da zaštite kunu. Prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o obveznim odnosima Hrvatski laburisti traže od Sabora da ukine deviznu klauzulu i na taj način zaštiti građane od podivljalog “švicarca” i nezasitnih banaka.

Hrvatski laburisti – Stranka rada
Služba za odnose s javnošću

(Dodatne informacije o pressici možete dobiti od potpredsjednika Branka Vukšića, mob 099/4554-850)

| Broj posjeta: 1.053 |

2 komentara u "Švicarac divlja, a premijerka se češlja"

  1. problem broj dva je klizna kamata…kada je franak bio slab banke su dizale kamate (konkretno, moj kredit za auto dva puta po 1%)…sada kad je franak jak nije im ni na kraj pameti vratiti kamatu na početnu razinu…to je izvor ekstra profita na teret građana

  2. Na razlici tečaja banke jako dobro zarađuju jer je njima zarada kamata koja se plaća u kunama i koja je puno veća zbog razlike tečaja (40% veća zarada + još veća kamata –> koja bahatost)

Imate li komentar?