Otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu

Laburisti su danas uputili otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu

Obraćamo Vam se kao Potpredsjedniku Vlade RH, ali i kao predsjedniku Mosta te Vas molimo da pred javnošću iznesete svoj stav glede gospodina Tomislava Panenića, ministra gospodarstva u aktualnoj Vladi, ali i člana Vaše stranke. U vrijeme kada je po mišljenju mnogih javni prostor zagađen nepotrebnim ideološkim diskusijama, ne želimo dolijevati ulje na vatru i u Saboru otvarati raspravu koja bi (ne)hotimice mogla biti svrstana u isti koš. Ali želimo čuti Vaše mišljenje o postupcima ministra Panenića jer imamo obavezu kao parlamentarna stranka prema građanima koji traže od nas da inzistiramo na istini, a i držimo da je to u javnom interesu.

Želimo Vas podsjetiti: svojedobno kao pomoćnik voditelja Poslovnog centra Baumax u Osijeku g. Panenić je poklonio stiropor (koji je, kako tvrdi, i tako bio predviđen za otpad) kako bi navodno pomogao obitelji poginulog hrvatskog branitelja. Ali, kao prvo, g. Panenić mora shvatiti da ne može poklanjati ono što nije njegovo, a kada je tvrtka u kojoj je radio povremeno dijelila donacije pojedinim ustanovama, to je radila po strogo određenoj proceduri, koje se on nije pridržavao. Osim toga, napravljen je i zapisnik da je sporni stiropor uništen, a zapravo je bio, kako danas čujemo, „poklonjen“. To se u pristojnom svijetu zove krivotvorenje dokumenata. Kada su sve ove činjenice dospjele u javnost, ministar Panenić pokušavao je prikriti ove svoje radnje, ali i razloge zašto je neposredno nakon toga morao napustiti poduzeće u kojem je tada radio. Pozivao se na ugovor s Baumaxom koji ga navodno priječi da o tome javno govori, ali to naprosto nije točno jer su isti ugovor imali i svi ostali zaposlenici u Baumaxu. Gospodin Panenić nije bio ograničen u iznošenju istine nikakvim menadžerskim ugovorom, jer nije bio menadžer.

Stranka u kojoj ste Vi, gospodine Petrov, predsjednik, nakon nedavnog nastupa ministra Panenića u gledanoj TV-emisiji Nedjeljom u 2 pokušala je stvar relativizirati time što je naglasila kako bi zapravo Panenićevu „samozatajnost“ trebalo pohvaliti, a ne pribijati na stup srama. Usprkos svemu moramo se upitati: može li čovjek koji prikriva istinu, ne govori istinu, poklanja tuđe i krivotvori dokumente biti ministar u aktualnoj Vladi? Udovoljava li taj čovjek onim strogim kriterijima poštenja, stručnosti i odgovornosti za koje ste se tijekom kampanje zalagali, a navodno se još uvijek zalažete za njih?

Nansi Tireli
predsjednica

| Broj posjeta: 566 |

Želite li komentirati? Objava: "Otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu"

Imate li komentar?