Konferencija za medije – Pristupačna Hrvatska u pristupačnoj Europi

Povodom tiskanja informativnog letka na brajici vezano uz održavanje izbora za Euro parlament

Hrvatski savez slijepih i Hrvatski laburisti – Stranka rada pozivaju Vas na Konferenciju za novinare na temu „Pristupačna Hrvatska u pristupačnoj Europi“ koja će se održati u četvrtak 24. travnja 2014. godine s početkom u 12:00 sati u predvorju kazališta „Vidra“, Draškovićeva 80, Zagreb.

Konferencija će se održati vezano uz Izbore za Europski parlament koji se održavaju 25. svibnja 2014. godine, s osvrtom na pristupačnost i dostupnost informacija o izborima osobama s oštećenjem vida.

Na izbore za Europski parlament važno je izaći jer veliki broj zakona i odluka koje donosi Europski parlament regulira hrvatsko zakonodavstvo i izravno utječe na život svih građana Republike Hrvatske, pa tako i osoba s oštećenjem vida.

Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić i predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar. Javnosti će biti predstavljene mogućnosti, izazovi i prepreke za ravnopravno sudjelovanje i jednakost mogućnosti slijepih osoba u političkim tokovima i participiranju u izborima, obzirom na dostupnost i pristupačnost informacija, tehnologija i podrške. Promovirat će se informativni letak tiskan i na brajici – pismu za slijepe – kako bi se i slijepe osobe mogle ravnopravno uključiti i doprinijeti boljoj budućnosti za sve građane.

Vjerujemo kako politika mora služiti rješavanju društvenih i gospodarskih problema svih građana, prepoznavati stvarne potrebe i poštivati različitost, uz omogućavanje punog sudjelovanja i slijepih građana na ravnopravnoj osnovi s drugim ljudima.

Zato Vas pozivamo da nam se pridružite i podržite navedenu inicijativu, kako bi javnosti predstavili i ukazali na važnost prepoznavanja potrebe da i slijepe osobe budu aktivan dio građanskih inicijativa i da samostalno odlučuju o vlastitom životu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj tel. 01/4811-233 ili na mail: andreja@savez-slijepih.hr

Unaprijed zahvaljujemo.

S poštovanjem,
v. d. Tajnik, Ivica Robić, dipl. oec

| Broj posjeta: 863 |

Želite li komentirati? Objava: "Konferencija za medije – Pristupačna Hrvatska u pristupačnoj Europi"

Imate li komentar?