Taštino, ime ti je Jadranka Kosor!

Znaju li ekstratašti hrvatski političari da svatko posjeduje upravo onoliko taštine koliko mu nedostaje razuma?

Da znaju, ne bi u javnosti ispadali toliko tašti. Prikrivali bi taštinu. Ne znaju i zato što su najtaštiji i najnerazumniji. U taštini je, bez dvojbe, prednjačio Ivo Sanader. A da mu je doista nedostajalo razuma ne svjedoči samo količina taštine već i njegova sadašnja stambena situacija; vilu s bezbroj soba, kupljenu za sumnjiv novac, zamijenio s nekoliko kvadrata austrijskog rešetkastog sobička.

Od političara s ovu stranu brave u taštini se natječu, poput ovnova na brnu, Zoran Milanović i Jadranka Kosor, šef SDP-a i šefica – misli ona – svega u Hrvatskoj. Pa čak i šefica novca poreznih obveznika.

Naime, kada su je novinari pitali što misli o prvim podacima o popisu stanovništva, premijerka je reagirala uobičajeno nervozno. Iz dva razloga. Prvi je taj što joj je Milanović osporio da potpiše pristupni ugovor s EU, a drugi što ona opet nešto ne zna prva. A ne zna mnogo toga.

Državni zavod za statistiku trebao je prvo podatke dati Vladi pa tek onda obavijestiti javnost. Vlada je popis birača i platila!“ – istresla se J. Kosor.

Eto, koliko je premijerki stalo do građana. Njoj, samo njoj treba prvo sve dati. I onda će ona, ili netko od njezinih trabanata, javnosti na kapaljku davati podatke.

Još veću zabludu, neznanje, taštinu i prepotenciju dokazuje izjavom kako je Vlada platila popis stanovništva i zato je Zavod trebao dati podatke iz popisa prvo Vladi. A gdje je to Vlada zaradila novac?! Je li možda novac za popis stanovništva skupljen u HDZ-ovu torbarskom stožeru ili je J. Kosor te silne milijune dala osobno?!

Gospođo premijerko, Vi nemate svoj već naš novac, novac poreznih obveznika, novac građana Republike Hrvatske. I građani su – a ne Vi a niti pak Vlada – platili popis stanovništva.

Državni zavod za statistiku je, dakle, postupio razumno, profesionalno i demokratski. (B.Vu.)

| Broj posjeta: 1.367 |

2 komentara u "Taštino, ime ti je Jadranka Kosor!"

 1. Mnogo ljudi u Hrvatskoj na čelu sa premijerkom ne znaju razliku između zaraditi i dobiti.
  Svi oni koji dobivaju plaču od strane Države koja prinudno dolazi do novca kroz poreze i raznorazne namete, nisu zaradili plaču nego su ju dobili. Dali su odradili svoj posao savjesno ili ne, ostaje na njima samima.
  Zaraditi znaći kada netko svojevoljno izdvoji određenu svotu novca za vašu robu ili uslugu, a vi pritom ulažući svoj trud i znanje ostvarite razliku u cijeni. To znaći zaraditi!
  npr. Gospodarsku komoru plačaju sve pravne osobe PRINUDNO. To znaći da svi zaposlenici Gospodarske komore dobijaju plaču, a nikako i da ju zarađuju.
  Ponavljam, dali su oni pritom korisni za gospodarstvo ili ne, to je nažalost stvar njih samih i njihovih savjesti.
  Pozdrav, Baba

 2. Jadranki je stalo do građana kao i Lesaru do članstva Laburista ??
  Povucite poveznicu pa uvidite svi ste isti i niste Laburisti…
  A znate zašto ????
  Vjerojatno ne znate jer ne živite od svoga rada i nemate žuljevite ruke

Imate li komentar?