Proglas: Ako se poštujete, priključite se prosvjednicima!

Biti u subotu s „Pokretom 15.10.“ znači misliti za sebe. Biti u subotu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića znači misliti na budućnost vlastite djece. Biti u subotu u Zagrebu, Splitu, Puli, Rijeci… i demonstrirati protiv podivljalog neoliberalnog kapitalizma znači misliti na sudbinu svojih unuka. Dio hrabrog i odgovornog svijeta postajemo ne po tome što su tobožnje elite završile pregovore s EU već po tome što su hrvatski građani prepoznali globalni „Pokret 99 posto“ (obespravljenih, iskorištavanih, potlačenih, potplaćenih, gladnih…).

Suprotstavite se i vi nepravednoj činjenici da jedan posto stanovnika posjeduje više bogatstva od preostalih 99 posto! Suprotstavite se gramzivosti korporacija i banaka koje su svijet bacile u bijedu! Suprotstavite se tome da pohlepni i sebeljubivi političari služe kapitalistima a ne vama koji ste ih izabrali!

Skupovi na hrvatskim trgovima i ulicama ne smiju biti u predizbornoj funkciji, kao što, uostalom, izbori ne smiju služiti samo zato da bi se zarotirali političari već da bi se mijenjale loše politike.

Zato ćemo se i mi s radošću i osobitim ponosom pojaviti na prosvjedima ne kao pripadnici stranke već kao građani kojima je dosta sve nečovječnijeg neoliberalnog kapitalizma, kao građani koji vape za pravednom raspodjelom bogatstva. S vama. Uz vas.

Biti na hrvatskim trgovima i ulicama u subotu 15. listopada znači poštovati sebe i svoj rad, znači skrbiti za svoju budućnost, boriti se za pravdu i dostojanstvo, znači ne pristati biti rob.

Dragutin Lesar, predsjednik

| Broj posjeta: 1.358 |

2 komentara u "Proglas: Ako se poštujete, priključite se prosvjednicima!"

  1. I možda nije na odmet podvući da se ne radi samo o poštenijoj raspodjeli unutar takozvanog “razvijenog svijeta”, nego i poštenijoj raspodjeli između “razvijenih zemalja” i “zemalja u razvoju”, jer će se u protivnom problem na globalnoj razini uvijek ponovno generirati.

    [rjk]

  2. vidimo se!!!
    baba

Imate li komentar?