Čestitka – i nota o EU

Poštovane laburistkinje i laburisti, poštovani simpatizeri, poštovane građanke i građani –

ČESTITAMO VAM DAN DRŽAVNOSTI!

Na 20. godišnjicu samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske Europska Unija nam je širom otvorila vrata. Europska Komisija je označila kraj pregovora za ulazak Hrvatske u EU. Hrvatska je dobila datum ulaska u punopravno članstvo. Ako u dvije godine Hrvatska ostvari ono što je ova Vlada obećala, 1. srpnja 2013. postati ćemo građani EU.

Što se tiče nas Hrvatskih laburista – Stranke rada, niti dobra, niti loša vijest. Smatramo da nemamo razloga za otvaranje šampanjca. Zašto?

Zato što ne znamo što su pregovarači ispregovarali. Osim privilegiranih političara velika većina građana ne zna pod kojim uvjetima ulazimo u EU. A, ruku na srce, u EU ulazimo zbog građana a ne puke forme ili pridjeva koji ćemo nakon 1. srpnja 2013. moći koristiti uz ime naše države. Zato Hrvatski laburisti nisu u ovome času – koji mnogi, bez da znaju na kakve je sve ustupke vlast pristala, nazivaju povijesnim – euforični, a ni, dakako, eurofobični.

Slaviti ćemo nakon što se javno obznane svi dokumenti o ulasku Hrvatske u EU. Nadamo se da ćemo imati razloga za slavlje. A do tada smo na oprezu. Jer smo se uz dosadašnje vlasti bezbroj puta opekli, a popijeni nam je šampanjac zastao u grlu.

Zato, štovane laburistkinje i štovani laburisti, poštovani simpatizeri, poštovane građanke i građani, čestitamo vam Dan državnosti, uz želju da u idućim godinama – s, naravno, Laburistima kao neumitnom političkom činjenicom te glasom radnika u parlamentu – ostvarimo državu kakvu smo početkom devedesetih, u ratnim i poratnim godinama, sanjali. Biti će to demokratska, europska Hrvatska.

| Broj posjeta: 1.338 |

1 komentar u "Čestitka – i nota o EU"

  1. Iz ove objave nije mi baš sve jasno.
    Jesmo li euroskeptici, ili eurorealisti!?
    Molim odgovor, da bih se kao član Hrvatskih laburista – Stranke rada znao postaviti u raspravama koje se svakodnevno vode!

    [rjk]

Imate li komentar?