Zlatko Drašković, kandidat za gradonačelnika Ludbrega

Hrvatski laburisti – Stranka rada po prvi puta izlaze na lokalne izbore i pokazuju spremnost da preuzmu odgovornost vođenja lokalnih zajednica. Hrvatski će laburisti, kako bi pokazali političku dosljednost koju zastupaju, u jedinicama lokalne i područne samouprave na izbore izaći samostalno. Ne želimo ulaziti u foteljaške koalicije niti neprincipijelno koalirati. Kao stranka reda, kriterija i poštenja, vjerujemo kako politika mora izvirati iz vrijednosti demokracije, istine, društvene solidarnosti i prava na dostojanstvo radnika, uz pošteni, otvoreni, javni i transparentni politički rad.

Hrvatski laburisti – Stranka rada predstavljaju kandidata za gradonačelnika te kandidatkinju za dogradonačelnicu grada Ludbrega. U skladu sa statutom stranke, gradski je ogranak stranke samostalno donio odluku o kandidatima, te se odlučivalo tajnim glasovanjem. Nakon toga Predsjedništvo stranke razgovaralo je s kandidatima, te o svakom od njih dalo pozitivno mišljenje.

Kandidat Hrvatskih laburista – Stranke rada za gradonačelnika grada Ludbrega, Zlatko Drašković, po struci diplomirani ekonomist, predstojeće lokalne izbore smatra najznačajnijim izborima u našem gradu u posljednjih dvadeset godina.

Grad Ludbreg, kao i okolna naselja, našli su se u ozbiljnim poteškoćama koje su posljedica dvadesetogodišnje nestručne politike u kojoj su sudjelovale sve političke opcije. Posljedice su visoka stopa nezaposlenosti, devastiran i obezglavljen poduzetnički sektor koji uz sebe veže najveći dio ukupno zaposlenih, napuštena poljoprivredna politika, neosjetljivost za potrebe mladih, obrazovanih kadrova koji su prinuđeni svoje znanje i energiju nuditi na tržištu rada izvan svog mjesta prebivališta. Grad Ludbreg grad je bez jasne vizije razvoja, grad u kojem je vidljivo izražena inertnost i nemotiviranost gradske uprave koja bi prije svega trebala biti servis u službi svih građana. U posljednjih dvadeset godina strukture lokalne vlasti izgubile su sva strateški bitna tržišta te ugasile desetak tvrtki, nekadašnje pokretače gospodarstva našega kraja.

Kako je vidljivo iz podataka Državnog ureda za reviziju za 2010. i 2011. godinu, gradska je vlast manipulirala financijskim izvještajima, tvrtke u vlasništvu grada Ludbrega nisu poštovale uvjete javne nabave, najavljivani su strateški projekti bez financijskog uporišta. Ovakvim se potezima kupovao socijalni mir i manipuliralo građanima. Dakako, lagali su nas, lagali su nas dvadeset godina i lagat’ će nas i dalje ako im to dopustimo. Ludbreg je grad koji će mijenjati svoju viziju društveno-socijalnog i gospodarskog razvoja, mjesto u strateškom zaokretu gdje su borba protiv nezaposlenosti i borba za zaposlene prioriteti od kojih nikada nećemo odustati.

Anica Katana, jedna od osnivača stranke Hrvatskih laburista – Stranke rada te predsjednica ogranka Ludbreg, kandidatkinja je za dogradonačelnicu grada Ludbrega. Tajnica je jedne od najaktivnijih ludbreških udruga, Žene iz centra svijeta, predsjednica Fonda za potporu teško oboljelima Varaždinske županije i članica udruge žena u borbi protiv raka dojke – Narcisa. Osnivačima stranke pridružila se iz osobnih uvjerenja te činjenice kako nijedna od postojećih stranaka ne zastupa građane koji žive od svoga rada. Kao inženjer biotehnologije sa 41 godinom radnog staža te nekadašnja glavna sindikalna povjerenica u Podravci, stekla je bogato životno, a u novije vrijeme i političko iskustvo.

Kandidati Hrvatskih laburista – Stranke rada, za gradonačelnika i dogradonačelnicu grada Ludbrega vjeruju kako naš grad zaslužuje opet biti grad Poleta, Razvitka i Budućnosti.

| Broj posjeta: 1.432 |

Želite li komentirati? Objava: "Zlatko Drašković, kandidat za gradonačelnika Ludbrega"

Imate li komentar?