Vukšić: Zagreb neće biti šator-grad, a građani će sudjelovati u vlasti

ZAGREB, 16. veljače 2013. (Hina) – Kandidat Hrvatskih laburista za zagrebačkog gradonačelnika Branko Vukšić najavio je danas da će uskoro detaljno predstaviti program u sklopu kojeg će razraditi ideju građana u vlasti i češćeg izlaska na referendume te predstaviti stručne analize kako zbrinuti problem otpada i kako Zagreb “više ne bi bio ‘šator-grad'”.

“Predstavit ćemo jednu originalnu ideju, a to su građani u vlasti. Razradit ćemo na koji način Zagrepčani mogu odlučivati o tome što će se i kako u Zagrebu raditi”, rekao je Vukšić na konferenciji za novinare. Dodao je da će u skladu s njihovim drukčijim pristupom vladavini, Zagreb imati prilike češće izlaziti na referendume.

Smatra da Zagreb ima preglomazan aparat te da ga treba preustrojiti. “Zagreb neće više biti šator-grad već srednjeeuropska metropola okrenuta kulturi, umjetnosti, novim tehnologijama i mladima”, rekao je.


Foto: Goran Stanzl/Pixsell, izvor

Na novinarski upit vjeruje li u uspjeh na izborima, kazao je da uvažavaju sve suparnike, ali i sebe.

“Ne precjenjujemo niti potcjenjujemo nikoga. Bit će to zanimljiva utrka u kojoj nećemo biti statisti već ćemo zdušno sudjelovati”, ustvrdio je Vukšić.

Kao Vukšićevi zamjenici izabrani su Sara Bajlo Cindrić i Ivan Maloča.

Vukšić je istaknuo da je Sara Bajlo Cindrić izabrana kao zamjenica, jer je napravila jedinstvenu akciju u Hrvatskoj – njezinom inicijativom po prvi puta u jesen bit će otvoreni vrtići za studentice majke. “Ušla sam u politiku da bi pokazala mladima da budućnost ostaje na nama i da tu odgovornost moramo shvatiti ozbiljno i početi raditi na tome već danas, rekla je dvadesetpetogodišnja Bajlo Cindrić. Dodala je da Zagreb vidi kao središte koje će svoj potencijal pružiti mladim ljudima, te onima na socijalnoj margini o kojima nitko više ne brine.

Ustvrdivši da je naša audio vizualna industrija i medijska industrija “došla na niske grane tokom ovih godina”, producent Ivan Maloča rekao je da imaju program kojim će “pokazati kako bi ta industrija trebala zaživjeti.

Izvor: HINA

Više u medijima:
>> http://www.index.hr/vijesti/clanak/vuksic-u-utrci-za-zagrebackog-gradonacelnika-uci-cu-u-drugi-krug/662826.aspx
>> http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vuksic-zagreb-nece-biti-sator-grad-a-gradzani-ce-sudjelovati-u-vlasti—274968.html
>> http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/243810/Branko-Vuksic-Zagreb-vise-nece-biti-sator-grad.html#.USDPrR04vAw

| Broj posjeta: 1.155 |

Želite li komentirati? Objava: "Vukšić: Zagreb neće biti šator-grad, a građani će sudjelovati u vlasti"

Imate li komentar?