Slaven Jakelić kandidat laburista za gradonačelnika Šibenika

Hrvatski laburisti – Stranka rada predstavila je danas tajnika Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Slavena Jakelića kao svojeg kandidata za šibenskoga gradonačelnika na lokalnim izborima. Predstavljajući kandidate i program, laburisti su istaknuli kako će, ako im građani daju priliku, vratiti osmijeh na lica Šibenčana.

U svojemu predizbornom programu laburisti su istaknuli da je gospodarstvo pokretač lokalne sredine. Na današnjem predstavljanju ponudili su i kandidate za zamjenike gradonačelnika – Miroslava Krnića i Matu Zlatopera.

Krnić je rekao kako je vlasnik triju informatičkih tvrtaka i dugogodišnji inženjer u Tvornici elektroda i ferolegura (TEF) te sportaš i maslinar želeći tako dati do znanja kako ‘ne živi od tuđeg rada, nego od svojih ruku’.

Zlatoper se predstavio kao dugogodišnji djelatnik šibenskoga Vinoploda-Vinarije koji se trenutačno bavi izradom elaborata i studija u ekologiji te kao bivši direktor TEF-a.

Rekao je kako ga “boli što su Šibeniku nametnute obveze u sanaciji opasnog otpada s prostora TEF-a koje mora sam platiti”.

Upitao se, također, hoće li Obrovac vratiti novac za sanaciju bazena lužine, Vukovar za sanaciju Borova ili Karlovac za Lemić-brdo.

Budući da vjeruje kako u Obrovcu, Vukovaru i Karlovcu lokalne sredine neće plaćati te obveze, Zlatoper ističe kako dugove TEF-a ne može prihvatiti.

Laburisti su istaknuli kako će u šibeniku na lokalne izbore u svibnju izaći samostalno, no otvoreni su za koaliranje nakon izbora.


Jakelić (u sredini)

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0ibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/200372/Default.aspx

| Broj posjeta: 684 |

Želite li komentirati? Objava: "Slaven Jakelić kandidat laburista za gradonačelnika Šibenika"

Imate li komentar?