Siniša Miličić, Kandidat za župana Varaždinske županije

Kandidat Hrvatskih laburista – Stranke rada za župana Varaždinske županije na nadolazećim lokalnim izborima, Siniša Miličić, jedan je od utemeljitelja stranke, član Nacionalnog vijeća i predsjednik Podružnice Varaždinske županije. Kako je istaknuto, bavi se širokim spektrom zaštite prava radnika te kao sindikalni aktivist izuzetno dobro poznaje gospodarsko stanje u Varaždinskoj županiji.

1. Kako i zašto ste odlučili “trčati” u izbornoj utrci za mjesto župana Varaždinske županije?

Kao radnik i sindikalni aktivist u posljednjih sam dvadesetak godina svjedočio pljački društvene imovine i uništavanju radnih mjesta. Ukazivao sam političarima kako ne rade dobro, no odgovori bi uvijek glasili otprilike ovako: „Sinek ne miješaj se tam’ gdje ti nije mjesto“, „To tako mora biti, to je demokracija“ ili „Kad budu građani tebe izabrali na izborima onda se javi.“ I evo me, kandidirao sam se za mjesto župana Varaždinske županije te očekujem podršku građana.

2. Što mislite o vašim protukandidatima?

O svakom čovjeku mislim dobro i očekujem sve najbolje, ali svi smo na neki svoj način različiti. Političari bi trebali služiti građanima i zajednici u cjelini. Oni koji su već obnašali političke dužnosti nisu ostvarili očekivanja pa se nadam da su građani to zapamtili. Iza drugih pak stoje stranke i zajednice koje su kreirale, provodile i podržavale pljačkašku pretvorbu i privatizaciju ili su pak sve to šutke promatrali, iako im njihovo poslanje nalaže osudu takvih grijeha.

3. Ukratko predstavite kandidate za zamjenike župana i objasnite na koji će način oni doprinijeti ostvarenju Vašeg programa?

Moji su zamjenici mladi i sposobni ljudi. Ivana Pomahač profesorica je engleskog jezika i komparative književnosti. Njena područja djelovanja bit će društvene djelatnosti, posebice školstvo, kultura, amaterski sport, te zdravstvo i socijalna zaštita. Davor Golub je po struci ekonomist, radi u privatnom poduzeću gdje je stekao znanja iz poduzetništva, te dobro poznaje problematiku prometne infrastrukture. Za ostala će mi područja pomoći kvalitetni kadrovi s naše liste za Županijsku skupštinu.

4. Koje su po Vama najbitnije tri stvari s kojima bi se u narednom mandatu nova županijska vlast trebala pozabaviti?

Najvažnije je povećati broj zaposlenih. To je vrlo jednostavno, može se brzo provesti i ne iziskuje velika, posebno ne strana, ulaganja. Za to nam je potrebno samo malo više reda i poštenja u poduzetništvu, poštivanja zakona i radničkih prava. Kada bi svako registrirano poduzeće ili obrt zaposlili jednog radnika nezaposlenost bi se prepolovila. Školstvo se mora prilagoditi potrebama tržišta rada. Isto tako, potrebno je povezati kulturu, turizam i zdravstveni turizam.

5. Zašto bi birači trebali glasati baš za Vas?

Kandidat sam Hrvatskih laburista – Stranke rada, jedine značajnije stranke koja se zalaže za prava onih koji žive ili bi željeli živjeti od plodova svoga rada. Nov sam u politici, ali imam životnog iskustva, dobro poznajem probleme radnika, umirovljenika, osoba s invaliditetom, poljoprivrednika, obrtnika i poduzetnika. Imam podršku stručnjaka koji se zalažu za razvoj ekonomske demokracije i radničkog dioničarstva, te neposredne demokracije. Građani naše županije zavrijedili su živjeti bolje.

Izvor: http://aktualno.hr/novosti/video+dana/32765_Sinisa+Milicic+Hrvatski+laburisti++Stranka+rada.html#.UZHj8krSlWA

| Broj posjeta: 779 |

Želite li komentirati? Objava: "Siniša Miličić, Kandidat za župana Varaždinske županije"

Imate li komentar?