Rijeka: Tribina na temu Mjesne samouprave

Ogranak Rijeka Hrvatskih laburista – Stranke rade, 15. ožujka 2013, tribinom koja je održana u MO Turnić na temu Uloga mjesne samouprave, započeo je program posjeta i direktnog razgovora s građanima. Tribinu su vodili: Nikolina Milčić, članica Izvršnog odbora Ogranka Rijeka i dr.sc. Predrag Šustar, kandidat za gradonačelnika grada Rijeke te njihov gost dr. sc. Dario Đerđa, profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

U raspravi su uz građane s područja MO Turnić i MO Sveti Nikola, sudjelovali i članovi Ogranka Rijeka te kandidat za župana Primorsko-goranske županije Hrvoje Maračić i njegove zamjenice. Tijekom tribine uz kandidata za gradonačelnika grada Rijeke predstavili su se i njegovi zamjenici, Vedran Sabljak i Danijel Paliska.

Kroz razgovor su potvrđeni problemi stanovnika tog područja poput nedostatka parkirnih mjesta, problem sustava odvodnje (problem oborinskih voda), nezadovoljstvo radom Čistoće, nedostatak rukohvata (obzirom da se radi mahom o starijoj populaciji i nezahvalnom terenu), neadekvatnost smjera kretanja i voznog reda linije 2a i dr.

Činjenica da je postotak izlaznosti na izbore stanovištva s područja MO Turnić tek 10% govori o nedovoljnom interesu građana za sudjelovanje u donošenju odluka. Stanovnici su uglavnom zadovoljni radom Mjesnog odbora i njihovom reakcijom na zahtjeve koje stanovnici podnose, no problem je što mali broj građana uopće podnosi službene zahtjeve. Zaključak je svih prisutnih da se najveći problem nalazi u svijest samih građana te da se to mora promijeniti. Druženje je proteklo u ugodnoj atmosferi i produktivnom razgovoru, a završilo je s najavom ponovnog druženja i to na dan Mjesnog odbora Turnić – 12. svibnja. (Jelena Krpan)

| Broj posjeta: 737 |

Želite li komentirati? Objava: "Rijeka: Tribina na temu Mjesne samouprave"

Imate li komentar?