Riječki Laburisti protiv trošenja novca na projekt Zapadna Žabica

Grad Rijeka novca nema. Prema tome, iluzorno je govoriti o istom obliku novog Autobusnog kolodvora kakav je ranije bio planiran po modelu javno-privatnog partnerstva. Dvije su mogućnosti: ili sagraditi samo novi kolodvor, bez popratnih sadržaja koji su za današnje prilike preskupi, ili pak modernizirati postojeći. Sve ostalo su jeftini politički trikovi, izjavio je Vedran Sabljak, kandidat za zamjenika gradonačelnika Hrvatskih laburista

RIJEKA Dobrodošli na putnički terminal Zapadna Žabica, gdje možemo najaviti da će u naredne četiri godine biti dovršen kampus na Trsatu, izgradit će se Porto Baroš, 3. maj bit će i dalje prepoznat kao jedan od brandova Rijeke, riječka luka ostat će među glavnima na Mediteranu, a kreću i investicije u cestovnu i željezničku infrastrukturu – tako je govorio gradonačelnik Vojko Obersnel na izborima 2009. godine u ime svoje sedmočlane koalicije. Danas je koalicija nešto kraća, obećanja su ista, ali ništa nije realizirano – izjavio je kandidat Hrvatskih laburista – stranke rada Predrag Šustar na konferenciji za novinare održanoj na Žabici, na točki na kojoj je već trebao biti sagrađen novi Autobusni kolodvor s kompleksom poslovnih i kongresnih prostora, garažom i nizom drugih sadržaja.

Laburisti su poručili:

– Grad Rijeka novca nema. Prema tome, iluzorno je govoriti o istom obliku novog Autobusnog kolodvora kakav je ranije bio planiran po modelu javno-privatnog partnerstva. Dvije su mogućnosti: ili sagraditi samo novi kolodvor, bez popratnih sadržaja koji su za današnje prilike preskupi, ili pak modernizirati postojeći. Sve ostalo su jeftini politički trikovi – izjavio je kandidat za zamjenika gradonačelnika Hrvatskih laburista, Vedran Sabljak. Stoga oni smatraju da bi na skupi projekt Zapadne Žabice, procijenjen na 50 milijuna eura, trebao biti stavljen moratorij do 2017. godine i nekih boljih gospodarskih vremena. Za njih je model JPP-a rizičan, te treba razmisliti i o traženju novih modela financiranja, čak i ako bi se gradio samo kolodvor bez popratnih sadržaja, te bi Grad trebao zatražiti reviziju tog modela.

Sabljak upozorava i da se na početku govorilo o 35.000 četvornih metara terena za gradnju Zapadne Žabice, a na kraju se došlo do sudske odluke kojom je moguće uknjižiti tek 15.000 kvadrata. Gdje je nestalo još 20.000 kvadrata, pitaju se Laburisti. Oni misle da Rijeci danas ne trebaju tisuće kvadrata poslovnih prostora na Zapadnoj Žabici kad Korzo zjapi prazan.

– To je bespotrebno bacanje novca, i bolje bi bilo taj novac utrošiti u poticanje poduzetništva i gospodarstva – kaže Vedran Sabljak.

Laburisti ocjenjuju da su i neke druge najave SDP-a i Obersnela nerealne: primjerice, postavljanje pontona na Rivi Boduli, uvođenje vlakića na Molo longo, ali i pet tisuća radnih mjesta u projektu Step 2, jer je to nerealno za period od četiri godine.

Izvor: http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Ri-Servis/Rijecki-Laburisti-protiv-trosenja-novca-na-projekt-Zapadna-Zabica

| Broj posjeta: 620 |

Želite li komentirati? Objava: "Riječki Laburisti protiv trošenja novca na projekt Zapadna Žabica"

Imate li komentar?