Peruško: Kandidaturu smatram moralnom obvezom (audio, video)

“Kvalitetno školstvo glavni je preduvjet za razvoj gospodarstva i konkurentnost, pa time i bolji život svakog građanina. Iskreno patim kada vidim što se sve u Istri moglo učiniti, a nije”, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare Ticijan Peruško, kandidat laburista za istarskog župana. Naglasio je da kandidaturu smatra moralnom obvezom te da je prije svega znanstvenik, a ne političar jer kako veli, istarski političari mnogo obećavaju, ali obećanja ne ispunjavaju.

Peruško naglašava da su razvoj novih proizvodnih poduzeća, umrežavanje potencijala Sveučilišta, srednjeg školstva i Županije za stvaranje novih radnih mjesta, ali i opstanak brodogradilišta Uljanik, samo neke od temeljnih odrednica programa za razvoj istarskog gospodarstva.

Naglasio je da građani Istre zaslužuju adekvatnu zdravstvenu zaštitu u odgovarajućim uvjetima, a ne da su primorani na liječenje putovati izvan Istre. Potencijalnim biračima obećao je izgradnju pulske bolnice i to ne samo na papiru, zaključivši da je u Istri najnužnije ubrzati uvjete za razvoj obrazovnog procesa na svim razinama, s posebnim naglaskom na sveučilišni kampus. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

Izvor: http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/perusko-kandidaturu-smatram-moralnom-obvezom-380675

Vezane vijesti:
>> Dr. Ticijan Peruško kandidat laburista za istarskog župana, http://www.istarski.hr/node/6885

| Broj posjeta: 627 |

Želite li komentirati? Objava: "Peruško: Kandidaturu smatram moralnom obvezom (audio, video)"

Imate li komentar?