Ovo je vrijeme kada treba imati hrabrosti

Na đakovačkom korzu Dragutin Lesar, predsjednik stranke Hrvatskih laburista dao je podršku kandidatima Hrvatskih laburista u gradu Đakovu i Sanji Katić, kandidatkinji za gradonačelnicu, te Miroslavu Vargi kandidatu za župana Osječko-baranjske županije. Kao znak vjernosti, građanima su dijelili jabuke.

Lesar ogorčen na političke neuspjehe sadašnje Vlade, ponovo je pozvao aktualne na vlasti, da podrže prijedlog o smanjenju plaća dužnosnicima za 21 posto kako bi makar djeomično pokušali podjeliti tešku gospodarsku situaciju sa narodom.

“Ovo je vrijeme gdje treba ima hrabrosti i stoga očekujem od predsjednika Sabora da smogne tu hrabrost i prijedlog uvrsti u dnevni red, a od premijera Milanovića uz hrabrost da se izbori i za pravednost”, poručio je Lesar.

Također, Lesar je dao potporu i Laburistima u Požeško-slavonskoj županiji u Pakracu i Lipiku.

Došao sam dati potporu našim kandidatima u ovom kraju za nedjeljne lokalne izbore. U cijeloj državi kampanju provodimo na isti način – razgovaramo s građanima tražeći od njih savjete koji postaju temelj našeg djelovanja. Kao i svagdje drugdje i u Pakracu građane najviše pritišću ekonomske teškoće, posebice nezaposlenost, male plaće, niska kupovna moć, skupe režije. Mada se obično misli da je Slavonija u tome u težem položaju od ostatka Hrvatske, vjerujte mi da nije tako. Prošli tjedan sam bio u Dalmaciji, isti je to slučaj.

Lokalna samouprava u takvoj situaciji građanima može pomoći privlačenjem investitora u gospodarstvo, ali i smanjenjem režijskih troškova i lokalnih nameta, te kroz svoje stranke pritiskati središnju Vladu da dio poreznih prihoda preraspodjeli lokalnim proračunima, poručio je Lesar prilikom posjeta Pakracu u kojem ga je pratio Stanko Strelar, nositelj liste Hrvatskih laburista za Gradsko vijeće Pakrac.

| Broj posjeta: 781 |

Želite li komentirati? Objava: "Ovo je vrijeme kada treba imati hrabrosti"

Imate li komentar?