Laburisti zaključili prikupljanje potpisa za kandidaturu u Sisku

Lesar je najavio i kako su ususret lokalnim izborima podnijeli zahtjev za ocjenu ustavnosti za Zakona o lokalnim izborima te Zakona o izborima za saborske zastupnike

– Iako Hrvatski laburisti – stranka rada postoje tek tri godine, imaju 170 kandidacijskih lista te 49 kandidata za načelnike, gradonačelnike i župane u Hrvatskoj. To je i više nego što smo očekivali – poručio je danas u Sisku Dragutin Lesar, predsjednik stranke. Najavio je i kako su ususret lokalnim izborima podnijeli zahtjev za ocjenu ustavnosti za Zakona o lokalnim izborima te Zakona o izborima za saborske zastupnike jer sada omogućuju da (grado)načelnici mogu biti i vijećnici u županijskoj skupštini ili pak saborski zastupnici.

– Trodioba vlasti znači da iste osobe ne mogu istovremeno biti predstavnici i izvršne i predstavničke vlasti. Odbili su nam taj amandman kad smo ga predložili u Saboru, pa idemo na ocjenu ustavnosti – poručio je Lesar. Jučer je zaključeno i prikupljanje potpisa za kandidaturu laburista u Sisačko-moslavačkoj županiji.

– Prikupili smo više od 2200 potpisa, a sutra ćemo ih predati. Zastupamo novu politiku i nove ideje, imamo nove ljude, a cilj nam je približiti politiku građanima i omogućiti im da sudjeluju u donošenju odluka – zaključio je kandidat za župana Mladen Novak. Kandidati za zamjenike župana su dipl. oec. Tijana Preradović i Dubravko Zobel, ing. Kandidata za gradonačelnika Sisak nemaju, a nositelj liste za Gradsko vijeće je Ivica Rendulić.

Izvor: http://www.vecernji.hr/vijesti/laburisti-zakljucili-prikupljanje-potpisa-kandidaturu-sisku-clanak-546575

| Broj posjeta: 935 |

2 komentara u "Laburisti zaključili prikupljanje potpisa za kandidaturu u Sisku"

  1. Rođen sam u Varaždinu ali moji korjeni vuku iz Letovanića pa sam posebno ponosan i sretan na svaku dobru vijest koja dolazi iz tog kraja. Čestitke na prikupljenim potpisima a sad još malo “stisnuti” i to je to.

    Potpredsjednik stranke
    Božidar Kolarić

  2. Bok, lancman, lijepo da znaš korjene. A i mislio sam da si ti s ovih naših strana, tu oko kupe.Pozdrav jedinom gradonačelniku Varaždina koji neće završiti u zatvoru.

    Nikola

Imate li komentar?