Laburisti: Po našem istraživanju prestigli smo HDZ u Splitu

Hrvatski laburisti mogli bi postati jedno od najvećih najvećih iznenađenja splitskih lokalnih izbora. U utrku u kojoj će se u svibnju birati nasljednik Željka Keruma i novi sastav gradskog parlamenta, stranka Dragutina Lesara ulazi sa jednim od najvećih rejtinga kada su hrvatski gradovi u pitanju.

Prema posljednjem istraživanjima koje je za potrebe Laburista izradila jedna renomirana domaća agencija, lista Hrvatskih laburista u Splitu izbila je na treću poziciju, pretekavši čak i HDZ. Ispitanici su najveću potporu od 31 posto dali listi SDP-a, HNS-a i HSU-a, druga je nezavisna lista don Ivana Grubišića sa 24 posto, dok treće mjesto zauzima lista Laburista sa 14,2 posto. Odmah iza nje je HDZ-ova desna koalicija, dok se Kerumova Hrvatska građanska stranka nalazi ispod izbornog praga. Isto istraživanje u prosincu je zabilježilo da je rejting Laburista u Splitu iznosio 10 posto, pa se u vrhu stranke nadaju da će se trend rasta u drugom po veličini hrvatskom gradu u idućim mjesecima samo nastaviti.


Foto: / Nikola Vilić / CROPIX

– Do kraja siječnja donijet ćemo odluku tko će biti naš kandidat za gradonačelnika. Trenutno radimo na konsolidiranju ogranka i izradi programa, a jedno od osnovnih načela koje ćemo slijediti je da nikako ne želimo vlast po svaku cijenu – izjavio je za Slobodnu novoizabrani predsjednik splitskih Laburista Milan Štrljić.

O imenu za kojeg se splitski Laburisti odluče da brani njihove boje u utrci za gradskog poteštata uvelike će ovisiti i njihov konačni rezultat na svibanjskim izborima, jer, procjenjuju u toj stranci, dobar kandidat sa solidnom zalihom glasova u startu može pomrsiti račune svima, pa i don Ivanu Grubišiću.

Izvor: http://slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/199309/Default.aspx

| Broj posjeta: 916 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti: Po našem istraživanju prestigli smo HDZ u Splitu"

Imate li komentar?